lauantaina, kesäkuuta 28

Kolme pientä eleffanttia marssi näin...

Olen ollut pitkää hissukseen ja syy on tässä:Malli: CrossStitcher issue 198, Joanne Sanderson's funky cards, värit modattu rankalla kädellä :)

Ristipistoilu on kivaa, mutta niin hidasta kun pitää tuijottaa mallikuvaa eikä voi katsoa töllöä samaan aikaan. Lehti väittää aikaa kuluvan 7h... mulla taisi mennä kymmenen kertaa kauemmin!

Tämä kuvio ei ole kortissa vaan tuplakokoisena vauvan pussilakanassa ja lähtee pian tuoreelle prinsessalle!

maanantaina, kesäkuuta 16

Navajo kertaaminen

Opin tänään internetin ihmeellisen maailman avulla kertaamaan Navajo intiaanien tyyliin! Tämä melko erikoinen videonpätkä sai mut vakuuttumaan, että osaan kokeilla vastaavaa kotonakin ja niin se vain alkoi sujumaan. Navajo kertaamisessa yhdestä kehrätystä säikeestä muodostetaan lenkkejä ja jonkinlaisen "sormivirkkauksen" avulla saadaan yksi säie kolminkertaiseksi kerratuksi langaksi.


Julkikehräykseni aikana sain kehrättyä ohutta ja suht tasaista yksinkertaista lankaa valkoisena ja mustana. Näitä en kuitenkaan halunnut kerrata keskenään, joten navajo kertaus houkutti todella, kumpaakaan villaa kun ei enää nurkissä pyöri kertaamista varten.





Valkoinen Laurilan suomenlammas sai kyytiä harjoittelussa, hieman löysähköksi jäi kierteet, mutta pääasia olikin uuden oppimisessa... 30g 50m





Musta Laurilan lammas sai jo sivistyneemmän oloisen kertauksen osakseen. 50g 68m

sunnuntaina, kesäkuuta 15

Julkista toimintaa

Eilen olin viettämässä KIP päivää Järvenpäässä, julkineulonnan järjesti Tytti ja paikalla kävi neulomassa parisenkymmentä kanssaneulojaa. Kiitos Tytille koolle kutsusta!

Tänään oli Kerava-päivä ja perinteiset Wanhan ajan markkinat. Olin Marttojen kojussa kehräämässä koko päivän, ihmettelijöitä riitti :) Oli hauskaa kehrätä ulkoilmassa ja kuulla lukuisia tarinoita entisajan kehräämisistä ja karstaamistalkoista. Kiitos appiukolle valokuvasta!

torstaina, kesäkuuta 12

Child's French Sock 3.0

Malli: Nancy Bush Knitting Vintage socks kirjasta Child's French Sock
Lanka: 88g Regia 4fädig väri 1053

Puikot: 2,5 mm pyörö
Koko: siro 42

Nämä kolmannet samanlaiset sukkani syntyivät nopeasti, hieman modasin varpaiden seutua: kavensin enemmän pikkuvarpaan puoleisessa reunassa ja jatkoin yhden mallikuvion sileän neuleen puolella ja silmukoin sivusilmukat yhteen en ylä- ja alapuolia. Ai niin, ja neuloin kaikki yksinäiset oikeat silmukat kierrettyinä. Huima ero entiseen! Sukat menivät lahjaksi ja pääsivät heti jalkaan :).
Pattern: Child's French Sock from Nancy Buch: Knitting Vintage socks
Yarn: 88g Regia 4ply color 1053
Needles: 2,5 mm circular
Size: 42 women

These are my third pair of Child's french Socks. I made little changes at toes. Nice pattern, easy to learn, easy to do. And I made all K1 as K1 TBL, big difference!