perjantaina, helmikuuta 27

Koko setti

Neuloin kummitytölle (4-vee) koko setin lapasten kaveriksi. Eli sukat, joissa on samaa kirjoneuletta ja aina yhtä simppelin Calorimetryn, sen tein kaksinkertaisella langalla. Koko setin lanka on samaa kuin tässä, itsevärjättyä. Sukat ei ole pingotettu ja ne ei tahdo taipua sivuprofiiliin, tykkäävät olla lattanat. Varret on tarkoituksella leveät, jotta sisähousun lahkeet mahtuvat sukkien sisään = menevät paremmin saappaaseen / kenkään.Laivalta toin ihania Hello Kitty vaahtokarkkeja, ja ehkä täytyy vielä etsiä jotain tarra/askartelu sälää samalla teemalla, etten olisi universumin tylsin kummitäti, joka aina vaan neuloo jotain lahjaksi. Mutta äitinä tiedän, että sitä tavaraakin kyllä kerääntyy ja lapasia ja sukkia aina tarvitaan.

Vaihtoja

Olen bongannut Ravelryn (kansainvälinen neuleyhteisö netissä) ihmeellisessä maailmassa pariin vaihtoon.

Ensimmäinen on suomalaisten oma vaihto 20€ tai 40€ edestä ohjetta ja lankaa. Olen saanut oman parini paketin valmiiksi, mutta vitkuttelen lähettämistä, aikaa kun on huhtikuuhun asti ja ompahan mitä odottaa parillani :). Parit on salaisia, joten jännitystä piisaa.


Toinen vaihto on aivan erilainen: Eurooppalainen siemenvaihto, jossa voi kertoa mitä siemeniä itsellä on ja mitä voisi haluta. Kaikki on julkista ja täysin eri mittakaavan budjetilla kuin ensimmäinen vaihto on. Tässä vaihdossa olen kuitenkin jo lähettänyt tavaraa, kas tässä:
10 pientä kirsikkatomaatin siementä matkasi Cathille Portugaliin. Askartelin mukaan pari merkkiä, jotta muistaa, missä ne tomaatit kasvaakaan. Siemenpussin askartelin Titityyn lankalähetyspussista :)

lauantaina, helmikuuta 14

Kirjoneulelapaset

Aiemmin mainitsin värjänneeni vaaleanpunaista. Tässä lanka käytössä: Lanka on hieman eläväisen väristä, eli ei ihan tasaista. Olen lukenut, että kirjoneuleessa vaikuttaa tuleeko langat samassa järjestyksessä sormelta vai ei. Taikauskoisena pidin koko työn vaaleamman langan vasemmalla, mutta peukalossa laiskuus iski enkä jaksanut välittää, mutta sen kyllä huomasi heti! Eli kannattaa pitää langat aina samoin päin, uskotaan uskotaan!

Malli: Kämmenselän kuvio Eeva Haavisto 100 kansanomaista kuviokudinmallia N:o 49,
silmukkamäärä oma samoin varret ja kämmenpuoli
Lanka: Itsevärjätty ja värjäämätön Flotte Socke 4fach (75%villaa 25% polyamidia) yht. 29g
Koko: 4vuotias
Puikot: 2,5mm pyöröt

tiistaina, helmikuuta 3

Valmiit neulekintaat

Tässä poseeraa Eero aamulla uloslähtiessä, kädessä uunituoreet kintaat. Peukalot oli melkoisen haastavat, varsinkin lopetus, että siitä olisi tullut suht siisti, mutta näähän olikin harjoituskappaleet!Kinnasneulatekniikka söi vain 47g lankaa, epämääräisiä kulutettuja pätkiä kului kyllä enemmän, mutta niitä ei lasketa :)

ps. Lankapadassa on tänään porissut vaalenapunaista, jospa kummitytölle jotain pinkkiä lahjaksi...