tiistaina, marraskuuta 24

Retrohuivi

Neuloin ihanan hartiahuivin suoraan 70-luvulta :) Helppo, nopea ja kiva malli. En ole yhtään hapsuihminen, mutta tähän hapsut vain kuuluvat!

Mallina toimii äitini, koska on ollut huonot kuvaussäät, enkä enää jaksa odottaa the kuvausolosuhteita ja äiti oli sopivasti kylässä. Ohje on Otavan kirjasta Gleitsmann H.: Pehmeitä neuleita 1977.

Tässä tuli testattua monia mallineuleita, puolivälistä olisi alkanut toistot, mutta etsin lisää mallineuleita, musta niin oli parempi. Lankaa kului yllättävän vähän, ja tähän kului rahaakin vain 12€!
Malli: Gleitsmann H. Pehmeitä neuleita 1977 Otava
Lanka: 258g TopWool 100% villa (50g = 109m)
Puikot: 4,5mm

lauantaina, marraskuuta 21

Hopeapölyä


Olin tänään privaatti hopeatyönkurssilla ja kotiin tuotavaksi oli 12g hopeaa rannekorun muodossa. Alkutuskailun (veivaamisen ja sahaamisen) jälkeen tämä oli mahtavaa hommaa. Ensimmäinen hopeaketjuni ikinä, toivottavasti ei viimeinen!

Tätä mallia voi käyttää auki tai kierteellä, kierteellä on kauniimpi.

ps. valmistunut myös neule, mutta sen kuvaaminen on vielä haaveissa...

maanantaina, marraskuuta 9

Hihatin

Neuloin rouheasta, itse kehräämästäni langasta hihattimen. Hihan suihin tein reijät peulaloille. Työ on aloitettu keskeltä selästä magic cast on :illa ja edetty sieltä hihoihin päin, hihat tietty ilman saumoja. Pintaneule on ihan vain sileää, jotta langan luonne saisi ottaa vallan. Lämmin!
Lanka: 336g itse kehräämä suomenlammas Malli: omasta päästä omin mitoin
Puikot: 5,5mm

sunnuntaina, marraskuuta 8

Vuosien takaa

Äitini kävi meillä perjantaina, ja hänellä oli yllään neule, jonka olin jo unohtanut! Tämä on varmaan 3. neulomani villapaitani. Aikaan ennen neulebloggailua, tarkkaa vuotta en kyllä muista. Lankana oli 7-veljestä, ainoa mistä silloin tiesin. Värit on munvärisiä, mutta neule ei ikinä istunut mulle, ei vaikka kuinka halusin. Kokeilin sitä nyt uudestaan ja lopputulos on yhä sama. Eli äiti saa pitää neuleen :) Alkuperäinen ohje oli muistaakseni SK:sta, mutta mistä ja milloin, en kyllä yhtään muista, lehdessä se oli sinivalkoinen.

Vetoketjun ompelusta olen salaa yhä ylpeä, se kun on aina melko piinaava projekti ja tässä neuleessa se näyttää olevan hyvin ommeltu. Kaulus sen sijaan... noh kukaan ei ole seppä syntyessään...

maanantaina, marraskuuta 2

Ihana viikonloppu

Viikonloppu oli ihana, lauantaina olin vikaa päivää kehruukurssilla ja sunnuntai oli mukavaa koko perheen yhteistä aikaa. Nyt ollaan poikien kanssa kipeitä, mutta ehkä se tästä taas helpottaa.
Tein lisää valkoista lankaa, jota tein jo viime viikolla. Nyt sitä on jo 530g, eli siitä saa tehtyäkin jotain! Ja mikä parasta, tämä uusin osa siitä on kokonaan pitkävedolla kehrättyä! Opin sen siis viimeinkin, oikeastaan se vaati vain uskallusta ja rohkeutta päästää kierre "väärälle" puolelle sormia.

Viime viikonlopun kurssilla tein ruska-lankaa, josta neuloin nyt kaulurin omasta päästä.

Meillä kasvatetaan poikia, jotka osaavat muutakin kuin perinteisiä miesten töitä. Juho teki ensimmäisen ompelukuvansa tänään valmiiksi



Ja Eero pesee perunoita


Ai niin, ja olen tehnyt 6. ja 7. Botanic pipon, kuvia kun mallin kanssa keretään niitä ottamaan.