maanantaina, huhtikuuta 26

Rätei ja lumpui

No mistä tämmöinen vimma nyt rätteihin tulikaan?
Virkkasin tuntemattoman jämälangan 15cm x 15cm pannulapuksi ja neuloin Buttecupin jäljille jäänneen Kotiväen Colorado langan kanssa oman pään mukaan 21cm x 21cm tiskirätiksi.

perjantaina, huhtikuuta 23

Virkattu tiskirätti

Opin viime tiistaina Keravan Opiston neuleillan viimeisessä kokoontumisessa itselleni uuden virkkaustavan. Ohje oli pannulapulle, mutta lankanani oli ohut Kotiväki, joten päätin tehdä pannunalusen sijaan tiskirätin. Kaunis malli ja melko koukuttava tehtävä! Virkkaus ei ole mun ominta alaa, mutta näitähän voisi pari vääntää :)

Malli: Trad., ohjeen teki Marjo Vainio
Lanka: 32g Novitan Kotiväki
Koukku: 2,5mm
Koko: 20cm x 20cm

Vihreä mekko

Äitini kaappien kätköistä löytyi pieni vihreä verhokappa, siinä oli hieno kuvio, jonka halusin osaksi jotain. Siitä se ajatus sitten lähti... Kankaana vihreä 100% puuvilla ja kaavana SuuriKäsityön 2/2010, mutta rankasti modattuna. Tykkään!
ps. ompa uudistunut Bloggeri hieman hakalampi käyttää, ehkä tähän tottuu...

Trikoomekko

Viime viikonloppuna innostuin ompelemaan, vuosia säilömästäni kankaasta syntyi tämä. Mukava ja rento asu.

torstaina, huhtikuuta 15

Buttercup

Voitin neuleen väsytystaistelun 6-0! Aloitin joskus viime syksynä Buttercupin ja sain sen eilen valmiiksi. Malli ja ohje olivat kivat neuloa ja tehdä, ainoa mikä tökki oli puikkokoko 2mm. Jostain mielenhäiriöstä johtuen aloitan usein itselleni tulevat yläosat 2mm puikoilla, näillä projekteilla on tapana venyä... Mutta nyt se on valmis ja olen tyytyväinen, vaikka kelpo kuvaa olikin haastava saada.Malli: Buttercup Heidi Kirrmaier (Ravelry)
Lanka: 336g Novitan Kotiväki (100% puuvillaa) ja
Colourmartin Cobweb (100% merino 1-ply)
Puikot: 2mm
Koko: xxl

Erityisesti tykkään siitä, miten kaksi ihan erilaista lankaa viihtyvät yhdessä <3

maanantaina, huhtikuuta 12

Kehruuviikonloppu

Itä-Helsingissä oli viikonloppuna rukkien kokoontumisajot. Oli mukavaa sursursurrailla yhdessä hyvässä seurassa. Kuvassa ei näy kaikki rukit.

sunnuntaina, huhtikuuta 4

Kevät siivousta

Kevät tuulet puhalsi blogin ulkoasussa.

Tulisipa joku siivoamaan kotonakin :)