torstaina, kesäkuuta 14

Tätä et kyllä usko, mutta täälläkin on valmis tekele vaihteeksi

Neuloin Helmiksen ohjeen mukaan pikasniikkerit mökkihiihtimiksi. Kiitos selkeästä ohjeesta :)Aloitin neuleen mökillä tyyliin tästä-pikaseen-neulon-itselleni-varpaille-lämmikettä, mutta kuten jo aiemmin tilitin, on neulomisvauhtini jämähtänyt 30km/h, kun ennen posottelin meneään toistasaataa tosta vaan. Noh, onneksi neule eteni kotona niinkin pitkälle, että ne voi nyt esitellä valmiina :)

Lankana 7-veljestä, puikkoina liian ohuet pyöröt ja koristeena nappeja. Heti kun pyöröneule muuttui avoneuleeksi alkoi käsialani raidottamaan pintaa. Koskakohan ihan oikeasti opin sen, että nurja kerros täytyy neuloa paksummilla puikoilla?! Varsinkin 7-veljestä raidottuu niin helposti.

Aloitin sukat magic looppina ohjeesta poiketen, se tulee selkäytimestä helposti ja on kivan näköinen. Tosin olisi pitänyt tehdä enemmän silmukoita alkuun, mulla on sen verran tasaiset varpaat. Kantapää olisi kannattanut pyöristää, kuten ohjeen kirjoittajakin suositteli, mutta eihän sitä voi noin vain uskoa ;). Kantasauman tein silmukoimalla ja täytyy sanoa, etten ole koskaan saanut niin siistiä silmukointia aikaiseksi! En ottanut siitä kuvaa, koska neuleen raidotuksesta sauma erottuu tasaisuutensa vuoksi, eli ei näytä niin onnistuneelta kuin todellisuudessa on. Mutta näemmä silmukointikin vain vaati harjoittelua, tämä oli varmaan neljäs tai viides työ, jossa sitä käytin.

Parvekkeella on kasvu edistynyt: meillä syödään päivittäin oman "maan" mansikkaa, tosin vain Juho saa nauttia niitä ja vain yksi marja on kerrallaan kypsä, mutta fiilis on mahtava. Tomaatitkin kukkivat, toivottavasti myös tekevät hedelmää! Vai olikos tomaatti marja? En ikinä muista.Sitten on vielä näytettävä ensimmäinen orvokki, joka kukkii. Tämän olen kasvattanut siemenestä asti.


Ei kommentteja: