torstaina, joulukuuta 3

Käsityö

Näin Ravelryssä juttua Käsityö-lehdestä. Tänään kipitin lähi Alepaan, ja siellähän niitä oli hyllyssä. Kyseessä on siis Viron suurin käsityölehti, joka nyt on suomennettu ja tuotu meidänkin saataville.

Laadukkaan oloinen, kaunis ja erilainen käsityölehti ja tuo taatusti sitä kovasti kaivattua vaihtelua kotimaiseen lehtitarjontaan! Tykkäsin lehden "slow food" meiningistä, kaiken ei todellakaan tarvitse olla helppoa ja nopeasti valmista, vaikka kotimaiset käsityölehdet niin taitavat luulla.


Tekniikoita on käytetty laidasta laitaan ja sekin oli kiva asia. Ainoastaan turkisjuttu oli negatiivisia reaktioita aihettava ja miinusta annan myös ohjeiden rajallisista kaavotuksista; jokin neule oli vain xs-s, toinen m-l, kolmas s-m ja eräs mekko 48 ja 52. Tietenkin vaatii työtä sarjoittaa kaikki koot, mutta ehkä siihen pitäisi vain taipua?


Mutta kaikenkaikkiaan todella positiivinen uutuus! Suosittelen :)

7 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Ahaa, vai tällaista uutuutta. Hyvä juttu. Täytynee ostaa lehti ihan vain kannatuksen vuoksi, vaikka en tosiaan turkiksista innostu minäkään.

helena kirjoitti...

Olinkin kuullut huhuja, että lehti alkaisi ilmestyä myös suomeksi. Olen aina Viron reissuilla ostanut ko. lehden ja ihastellut sen erilaisuutta. En ole kiinnittänyt huomiota tuohon kokojen vähäisyyteen kun olen lähinnä katsellut kuvia ja "makustellut".

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä :)

Nzqu kirjoitti...

Ekaks haluan sanoa, että olen jo pidempään lukenut blogiasi, mutta nyt vasta saan itsestäni irti kommentin. :) Ihana blogi, sun tekeleet jaksaa aina ihastuttaa!

Ostin myös tuon Käsityö-lehden. Mun mielestänä ne turkis-jutut oli onneksi tekoturkiksesta, jos nyt oikein katsoin. Osa ainakin. Se mehupurkki-lompakko oli hauska idea!

juuli kirjoitti...

Kiitos vinkistä, ryntäänpä ostoksille. Olen pari kertaa saanut kyseistä herkkulehteä tuliaisina, mallit on ihanan erilaisia ja eivätkä onneksi niin helppoja kuin kotimaisissa lehdissä pruukaa olla.

Puputsi kirjoitti...

Ooh, kiitos hyvästä vinkistä!

heli kirjoitti...

HELI SANOI ETTÄ on tosi yllättävän hyvä lehti ja uusia ideoita. Ostin jo toisen numeron ja olin iloisesti yllättynyt. Suomalaiset käsityölehden kaluavat toistensa ideat ja tässä virolaisessa lehdessä on todella uusia juttuja. En ainoastaan makustele vaan teen paljon käsitöitä ym.