tiistaina, maaliskuuta 30

Neuleretriittiä ja värjäilyä

Vietin ihanan viikonlopun upeiden naisien kanssa Neuleretriitti 2.0:ssa. Neuloin ja purin ja neuloin, no ja nauroin ihan kippurassa. Seuralla(kin) saattoi olla osuutensa neulomisvirheisiin... :D Kotona vihdoin valmistui Reissunainen eli Traveling Woman. Lanka on ihanaista Casbahia, jota sain vaihdossa jouluna.Retriitin jälkimainigeissa iski värjäyskuume. Eikun varastoista valkoiset langat vyyhdille ja kattilaan, tavoite oli tehdä reissunaisen kaveriksi saman väristä lankaa, jotta voisin täydentää huivia sormikkailla tms. asusteilla. 100g merino Woolia ja 50g Laurilan Llama-silkkiä
Kokeilin myös ekan kerran ikinä värjätä kehruuvillaa, 200g merinoa sai niskaansa petroolinvärisen liemen ja muhi illan kuumassa uunissa ja jäähtyi yön yli uunissa ihanaksi kehrättäväksi.
Tänään ostin lisää etikkaa, joten lisää värjäyksiä luvassa. Ai niin, ja ostettuna on lähes 10m hopealankaa, joten eiköhän korujakin taas pian nähdä :)

14 kommenttia:

MevrouwWalvis kirjoitti...

Huivista tuli hieno! Ja nuo petroolit villat, oijoi!

Tess kirjoitti...

Aivan ihanan värinen huivi!

Minna kirjoitti...

Kauniin väristä lankaa. Millä värillä värjäsit uunissa?

Taija kirjoitti...

Rouva Valas: Kiitos ja kiitos langasta :)

Tess: Kiitos, se on mun lempiväri!

Minna: Kiitos. Jacquardin happovärillä värjäsin villat ja langat. Tein ihan normin väriliemen + etikan, jonka kaadoin uunivuolle ja laskin märät villat siihen ja laitoin kylmään uuniin, kuumensin uunin, pidin 175* puolituntia, sammutin uunin ja villat sai jäähtyä uunissa aamuun. Huuhtelin 3 kertaa.

hillanen kirjoitti...

Ihana huivi, ihania värjäyksiä. Kertakaikkiaan.

Kainis kirjoitti...

Taas kuulin uutta, että uunivärjäys, toisaalta miksei, lämpöä ja vettä niinkuin kattilassakin, entäs mikrossa?

Voimakas väri.

Taija kirjoitti...

kainis:
Voi mikrossakin. Mun iso astia vaan ei sovellu mikroon ja siinä on ehkä liian rajut lämmönvaihtelut => kehrättävä villa vaan ei saa huopua yhtään, muuten sitä ei voi venyttää eikä kehrätä. Uuni lämpeää ja jäähtyy hitaasti.

Memmukka kirjoitti...

Hieno Reissunainen! Tuliko sopivan kokoinen. Minulta uupuu pari kerrosta, mutta en millään saa niitä tehtyä. Ehkä sitten pääsiäisenä.

hiisa kirjoitti...

Tuo huivi on upea!
Ja nuo värjäilyt saavat kyllä kuolan valumaan...

Kati kirjoitti...

Ihana huivi, minun hermoilleni liian vaatva malli, ehkä sitten eläkkeellä-prpjekti. Langat ja villat kauniita myös, tuota värjäämistä täytyy kokeilla joskus.

Ceraci kirjoitti...

En muista olenko aikaisemmin sanonut, mutta sulla on kyllä ihana blogi. Sun "näperryksiä" ihastelen aina kun tänne tulen piipahtamaan. Nytkin tuo petroolin siniset villat ovat aivan upeita (vaikka sininen ei olekaan yhtään mun väri). Joskus pitää kyllä opetella tuo kehrääminen ja värjääminen, saa työstää lankansa alusta asti itse. :)

Silmu kirjoitti...

Kaunis huivi. Ja sekä huivi että värjätyt langat ja villat on mahtavan värisiä!

Taija kirjoitti...

Kiitos kiitos kehuista! Niitä on aina ihana lukea!

Puputsi kirjoitti...

Toi huivi näyttää niin ihanalta! Olispa siitä ihan kokonainenkin kuva.