sunnuntaina, helmikuuta 6

BSJ

Eero 3v. löysi aamulla kaappien kätköistä neuleen ja pisti sen päällensä. Mua hieman hymyilytti, koska tein neuleen Eerolle käytettäväksi 3 vuotta sitten. Nyt poika on ollut neulepäällä koko päivän. Sitä on tänään käytetty enemmäin kuin koskaan :). On se poika hieman kasvanut.

Tämä malli on ollut pinnalla muuallakin, uusin Suuri Käsityölehti julkaisi viimeisimmässä lehdessä ohjeen. Mutta, lehdessä ei missään ole mainintaa että tämä on THE malli Elizabeth Zimmermannilta vuodelta 1968 ja nutun nimi on Baby Surprise Jacket. Perinteiset mallit on hyviä ja on kivaa, että niitä nostetaan aika ajoin esille, mutta toivoisin sen verran kunnioitusta neulojia ja etenkin suunnittelijoita kohtaan, että kerrottaisiin missä ja milloin ja varsinkin KENEN suunnittelemia tunnetut mallit ovat. Ravelryssä voi seurata astetta kiihtyneempää keskustelua aiheesta. Mä yritin olla tässä hyvin neutraali ja asiallinen, vaikka en aina jaksa ymmärtää lehtien erikoista suhtautumista suunnittelijoihin ja ohjeiden alkuperään...

6 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Minäkin etsin suunnittelijan nimeä lehdestä, sillä tunnistin puseron, vaikka en ole sitä vielä neulonut.

Altocumulus kirjoitti...

On se vaan kaunis malli ja suloinen poika! Hauska miten hyvin se sopii isollekin lapselle, ihan käyttövaate!

Kati kirjoitti...

tiedän parikin naista jotka ovat jo vuosia sitten lopettaneet suurikäsityölehden tilaamisen sen takia että siinä samat mallit ja ohjeet kiertää vuodesta toiseen... Kaunis tuo neule, älkää enää unohtako sitä kaapinperukoille.

villapeikko kirjoitti...

Kaunis neule ja ihanaa että poika itse haluaa sitä käyttää! :)
Samaa mieltä lehdistä ja niiden kyseenalaisista toimintatavoista.

Tanja kirjoitti...

Hurjaa kun nuo lapset kasvaa :-) Ihan äskenhän teilläkin oli vauva... Joo, kummaa touhua suomalaisissa lehdissä. Kyseisen julkaisun levikki taitaa olla laskusuunnassa ja tuollaisilla tempuilla lehteä ei ainakaan pelasteta.

Salomea kirjoitti...

Käsityölehtien uusi tuleminen on selkeästi vanhojen mallien uudelleen julkaisu. Tälläainen mummo kun on nuorena kaikki lehdet selaillut. Vastaan tulee tuon tuostakin vanhoja jo julkaistuja malleja. Suojatuissakin ohjeissa? Kauniita neuleita dominot on kaunis neule onko ohjetta saatavana?