perjantaina, huhtikuuta 8

raitoja ja sukkia

Tiedättekö tunteen, kun täytyy saada jotain mukavan aivotonta neulottavaa, koska tietää, että on tulossa kokouksia ja koulutuksia, joissa voi neuloa ja paljon?

Aloitin raitasukat sen vuoksi, ja sain ne aivan liian pian valmiiksi. Ensimmäiset tasaraitasukkani ikinä!
Malli: Omasta päästä oman jalan mukaan, kärjestä alkaen.
Lanka: yht. 52g kahta väriäRegia Extra Twist Merino (75% Merino, 25% Polyamidi, 50g = 210m)
Puikot: 2mm

Onneksi oli varastollinen lankaa ja eikun toiset sukat heti puikoille. Ja ne valmistuivat vieläkin nopeammin, kahdessa päivässä.

Malli: Omasta päästä oman jalan mukaan, kärjestä alkaen.
Lanka: 52g Novita Ticotico (75% villaa, 25% polyamidia, 100g=400m)
Puikot: 2mm

Jotenkin on kiehtova ajatus, että koska nämä sukat neuloutuivat kurssin aikana, muistan aina näitä käyttäessäni kurssin ja kaikki sen ihmiset. Lankaa oli kaksi kerällistä ja ne oli ärsyttävästi hieman eriväriset keskenään + raidat menivät epärytmiin kantapään kohdalla, poistin muutaman metrin sinistä toisesta sukasta ja sain raidat takaisin rytmiin.

2 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihania sukkia! :)

Tuo on kyllä jännä juttu, että johonkin käsityöhön liittyy muistoja hetkestä, jolloin sitä on tehnyt. Esimerkiksi itse kuuntelin tammikuun lopun - maaliskuun alun välisenä aikana äänikirjana koko Taru Sormusten Herrasta -trilogian, ja kun katselen sinä aikana tekemiäni käsitöitä, niin esimerkiksi tunikan takakappaleen yläosasta tulee mieleen tietyt kohtaukset trilogian 1. osassa, joihinkin ristipistotöihin taas assosioituu heti viimeisen osan jännittävät käänteet. Ja muistan takuuvarmasti edelleen, missä seminaarissa virkkasin hääpukuni boleroa syksyllä -99, muistan jopa paremmin kuin itse hääpäivän! ;)

Sama jutun huomasin jo aikoinaan, kun pelasin paljon tietokonepelejä, että tietyn pelin aikana tuli aina mieleen samat asiat, kun joskus tuli vatvottua jotain murheita pelin aikana. Vieläkin tulee mieleen jotkut yli 10 vuoden takaiset ikävät asiat, jos pelaa jotain sen aikaista lempipeliä.

Kainis kirjoitti...

Tutun näköinen lanka sukassa, sain muutama päivä sitten toisen eikun ensimmäisen valmiiksi. Helmien huovuttaminen on vienyt voiton neulomisesta.