keskiviikkona, tammikuuta 25

Uutta

Vieläkö voi toivottaa Hyvää alkanutta vuotta?! Voi!

Jostain syystä olen kärsinyt neuleblääh-ilmiöstä, jo joululomalla alkoi puikkojen vierastaminen, nyt on jo hieman toivoa ilmassa. Yleensä neuleinnottomuus iskee kesällä, mutta viime kesä oli poikkeus, nyt se sitten kostautui. Ehkä myös sairastelulla on osuutta asiaan.

Noh, tästä kaikesta on syntynyt jotain hyvääkin. Pakko keksiä jotain ihan muuta. Olen surffaillut netissä erilaisilla sivustoilla ja opetellut uusia asioita.

Uusin taitoni on koukkuaminen kaksipäisellä koukulla. Reilussa viikossa syntyi lapaset. Lankaa jäi, joten tein sekatekniikkapipon; alkuperäinen ohje on KnittyGrittystä, muokkasin sitä rajusti. Ensin tein haarukkapitsiä kaksi nauhaa, yhdistin ne, virkkasin ja tein koukkuamista alalaitaan. Ja yläosan neuloin, se oli tarpeeksi lyhyt pätkä ja sen neulominen tuntui mukavalta!


Malli: Koukuttujen lapasten ohje muokattuna
Lanka: Sandesgarnin Alfa ja Smart
Koko: Nainen, alussa 32s.
Koukku: Kaksipäinen 5,5mm

Malli: Haarukkapitsiä, virkkausta, koukkuamista ja neulomista
Lanka: Sandnesgarnin Alfa, Smart ja Regian 4-fäch kaksinkertaisena (neulottu musta)
Koko: Nainen
Koukku: kaksipäinen 5,5mm, haarukkapitsilaite ja 2,5mm puikot

Netissä surffatessa törmäsin askarteluteippeihin. En ollut aiheesta koskaan kuullutkaan, kaivoin hieman lisää tietoa ja löysin tieni www.teippitarha.fi - sivustolle. Vieläkin olin hieman pihalla sivuja selatessani, mutta päätin tilata pari jouluista teippiä ensi joulua varten valmiiksi
ja ihanaa maatuska tarramuistipaperia. Paketti saapui tänään ja oli aivan ihana!
Teippiä oli käytetty paketoinnissakin ja se todellakin irtosi helposti, kuten kaupansivuilla kerrottiin, niin hienosti että ehostin sille neulepäiväkirjaanikin. Löysin mahtavia teippejä miljuuna lisääkin, nyt vain uutta tilausta tekemään!

Ei kommentteja: