tiistaina, tammikuuta 1

Uusi vuosi, uudet langat

Loppuvuodesta hankin paljon lankaa, vaikka tuntuu, ettei aika riitä neulomiseen. Uusista langoistahan voi löytyä arvaamattomia voimia neulomiseen :)


Regian langat on hankittu hovihankkijan kautta, kiitos vielä! Loput langat Menitan Outletista.


Regian nelisäikeistä sukkalankaa, tätä taisi parilta ystävältäkin löytyä joulupaketeista.
Nämä sain Keravan Martoilta Bambumetsä sukkien menestyksen johdosta.
Dropsin alpakkaa
Kitten mohairiaPari kokeilulankaa, hankinta peruste oli lammasmaisuus. Jos tästä joskus jotain tulee, kerron kyllä.Menitan outlet oli pieni pettymys, lankaa oli paljon, mutta mielestäni myös hintaa. Outletista tulee mieleen halpuus, mutta hintalaput oli kyllä samansuuruisia kuin muissakin lankakaupoissa.

Paras löytö oli Addin 1,5 mm 80cm pyöröt, jotka ostin. Mielessäni oli heti haaste näille puikoille: Baijerilaiset. Harmi, etten löytänyt vaaleaa yksiväristä ohutta sukkalankaa Menitasta(kaan), malliin ei todellakaan sovi tummalanka, koska palmikot katoaisivat näkyvistä.

Kokeilen siis Sisua, sillä tiesin sen sopivan ohuillekin puikoille ja siinä on kestävyyttäkin mukana. Ensimmäiset kolme kerrosta mallikerrasta olin aivan hukassa, kädet krampissa ja rakoilla väänsin kiertoja ja palmikoita, enkä tajunnut mistään kaaviosta mitään ilman selityksiä. Nukuin yhden yön yli, ja kas, enää ei ollut mitään ongelmia neulomisen suhteen. Piti siis nyrjäyttää aivot, jotta haastava neule onnistuu. Suurin haaste on 1,5mm puikot, joilla en ollut aiemmin neulonut. Tässä 4 päivän työ: eli aikas hidasta on eteneminen. Mutta asiaan vaikuttaa mallin ja puikkokoon lisäksi 7vk vanha Eero ja vielä enemmän 2v4kk isoveli Juho ;). Tämän projektin myötä on kunnioitus kanssaneulojia (jotka omansa ovat jo neuloneet) kohtaan noussut huimasti!

Hyvää ja Neulerikasta Alkanutta Vuotta 2008!

3 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Ihania lankoja odottamassa puikoille pääsyä! Hyvää alkanutta vuotta!

Hanna kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Baijerilaisten neulominen vaatiin hyviä hermoja ja keskittymistä, viimeisiä palmikkoja kääntäessä mitta alkoi olla täynnä.

Hanna kirjoitti...

You make my day! Käypä hakemassa palkintosi blogistani.