lauantaina, helmikuuta 23

Yks risti kaks

Eilen illalla se iski *PLING*. Idea meinaan, että just nyt pitää alkaa tekemään alle vuorokauden päästä oleviin juhliin lahjapussi ja siihen ristipistokirjailuja. Tietty semmoiselle kankaalle, ettei siitä voi suoraan laskea lankoja, muutenhan kirjailun opettelu voisi olla helpompaa...


Joten eikun neulat ja langat esille ja kirjojen selailua ja pistoa toisen perään. En ole paljoa ristipistoja tehnyt, mutta hauskaahan se on! En liiemmin lämpene perinteisille ristipistomalleille tyyliin tyttö kaivolla, mutta tämmöisiä pieniä juttuja voisin kirjoa enemmänkin. Ehkä eniten vierastan kirjomiskankaita, ne on niin selkeästi pohjakankaan oloisia, ikäänkuin aina kesken, jos ei joka ruudussa ole jotain.


Sain kuitenkin puuvillakankaisen pussin valmiiksi 45min ennen 4vee-synttäreitä. Pussi kätkee sisäänsä aakkoskortit, siksi tekstinäkin on a b c.

Juhlien jälkeen piti kirjoa hieman lisää, tein kangasnenäliinaan E (niinkuin Eero) kirjaimen. Nyt muistin / ehdin ottaa kuvia vaiheista, kuinka voi tehdä ristipistoja tiheällekin kankaalle, ensin harsitaan kanavakangasta (kuviota suurempi pala) haluttuun kohtaan ja kirjotaan ristipistot molempien kankaiden läpi.

Kun kuvio on valmis puretaan kanavakangas kuitu kerrallaan pinsettien kanssa pois ja dadaa - kuvio on "siirtynyt" tavalliselle kankaalle. Tämä oli itselleni täysin uutta ja mullistavaa, kiitos uuden oppimisesta kuuluu Julie Haslerin Ristipistotöitä-kirjalle, jonka lainasin kirjastosta. Molemmat kirjomukseni ovat peräisin tästä samaisesta kirjasta. Tässä vielä valmis nenuliina.

Kannattaa siis hamstrata kaikenlaista kotiinsa, koskaan ei tiedä, milloin inspiraatio iskee. Tietenkin kaikilta löytyy kotoa helmilankaa, kanavaneuloja ja kanavakangasta, vaikkei kirjontaa varsinaisesti harrastakaan?! :) Ensi kuussa teemme Martoissa kirjontatöitä, siksi olen muhitellut ajatusta kirjomisesta jonkin aikaa. Tästä oli hyvä aloitella. Nyt vaan loppui se pieni palanen kanavakangasta, jota käytin näihin, eli täytyy tehdä hankintoja.

6 kommenttia:

amma kirjoitti...

Ei voi sanoo kuin WAU! Toi E on tosi upee!!!

Mari kirjoitti...

Täältä myöskin: WAU! Kaikkea sitä oppiikin, ei ole tullut itsellenikään tuo mieleen, vaikka ristipistoja teenkin. :)

Taija kirjoitti...

Kiitos kehuista! Palaute lämmittää aloittelijan mieltä :)

Stella kirjoitti...

Tuohan on tosi näppärää - kiitos vinkistä ja hyvästä kuvituksesta! E onnistui paremmin kuin hyvin =)

Marjo Pee kirjoitti...

Oon miettinyt, että olisi tuo lankojen poistaminen mahdollista ja näyttäähän se olevan. Kiitos hyvistä kuvista, nyt uskallan itsekin kokeilla!

Marjo Pee kirjoitti...

Ja nyt sitten kokeilin.... Tässä tulos http://allthenicethingsmadefor.blogspot.com/2011/11/ristipistotipu-takissa.html