tiistaina, tammikuuta 16

Sukkulointia

Jee, sain eilen Tiinalta kaksi käpyily- eli sukkulapitsi- eli frivoliteesukkulaa! Isoisoiso KIITOS!!! Tämä on juuri sitä hienoutta, mitä blogittomat ei voi ymmärtää, kuinka toiselta puolelta maata oleva käsityönystävä viitsii auttaa toista tuntematonta ja auttaa toista :)


Mulla on lainassa kirjastosta Käden taidot (2) 2003 ja Kauneimmat käsityöt (2) 1975 kirjat, joissa käpyiliyä on neuvottu. Mutta minä en tajua, miten yhdellä sukkulalla saa liikkuvia solmuja tehtyä. Onneksi tiesin Jenin Tat-ra Sutra sivuista, ja sieltä sain hyvää opastusta, kuinka pitseillä kahdella sukkulalla. Aikaa oli eilen vain vähän, mutta sain kaksoissolmun ja silmun opittua, vaikka näyttääkin ihan hirveältä vielä. Noi epämääräiset solmut on niitä yhden sukkulan harjoitelmia, jotka siis ei ole oikein tehtyjä. Nyt tarttee opetelle renkaan teot ja yhdistelyt ja hankkia PALJON ohuempaa lankaa... ja haalia malleja ja yrittää saada siistiä jälkeä aikaiseksi :) Älkää kysykö mitä aion tulevilla pitseilläni sitten tehdä, en tiedä vielä itsekään. Englanniksi tämä on tatting, sillä löytyy paljon kuvia hienoista pitseistä.



Huomenna blogini täyttää YKSIvuotta ja taitaapa se 20500 kävijääkin paukkua! Huomenna järjestän yllätysjuhlat täällä ja luvassa on arvontaa, eli tulkaapa huomenna kurkkimaan. Ihan en saanut 200 postausta täyteen vuodessa, mutta paljoa ei puutu. Täytyy olla ahkerampi tämän vuoden aikana.

Ei kommentteja: