keskiviikkona, maaliskuuta 22

Postcrossinkia, Tylypahkaa ja 900 vaippaa

Selailin muiden (neule)blogeja ja törmäsin Postcrossingiin, ja ajatus oli niin viehättävän oloinen, että pakkohan siihen oli osallistua. Nyt olen laittanut kortin (itse askarrellun) Belgiaan ja Saksaan. Saksaan kahdesti, koska unohdin ekasta kortista sen koodin, johon koko korttien vaihtelu perustuu (hyvä minä!). Nyt innolla odotan postia maailmalta! Keräilen postimerkkejä, ja nyt varmasti saan uusia merkkejä paikoista, joista en ole ennen kuullutkaan :). Ja on aina ihanaa saada OIKEAA postia! Aika hupaisaa, että Suomi on toisena korttien lähettelyssä top 50 listalla, U.S.A. johtaa tuhannella kortilla meitä, ja jokainen voi laskeskella kuinka paljon todennäköisempää on että ihminen on amerikkalainen kuin suomalainen. Eli meitä on vähemmän, mutta olemme aktiivisempia. Kaikenkaikkiaan postcrossing on saanut (suoralainaus) "14109 registered users in 152 different countries".

Toinen asia jossa olen aikaani viettänyt on Tylypahka. Kirja etenee hitaasti, kun perhe-elämä hidastaa mun harrastuksia ;), mutta ei mikään hoppu olekaan. Hauska juttu oli kirjan alkupuolella (s.82), kun Dumbledore viipyi Kuhnusarvion "kylpyhuoneessa" pitkään, koska jäi lukemaan jästilehden neuleohjeita :)

Voitteko kuvitella, eilen tulin täyttäneeksi 900:nnen kestovaipan! Juho on siis 5,5 kk (166 pv) ja vaippoja on pidetty, pesty, pidetty yhteensä 900 kertaa. Melkoinen säästö taloudelle ja luonnolle, sillä ne vaipat ovat yhä käytössä, eikä missään kaatopaikalla! Mutta taloudellinen säästö kuulostaa pieneltä, jos yksi kertakäyttöinen vaippa on 20 senttiä, on säästetty vasta 180 euroa. Mutta kaikki kotiinpäin! (Juholla on käytetty myös äitiyspakkauksen kertikset + muutama "perintö" kertis + kotiin lähetetyt näytteet, eli keskimäärin 5,5 kestovaippaa per päivä on mennyt)

Eilen syntyi kummipoikani! Tervetuloa maailmaan Veeti! 54 senttiä ja 3910g söpöyttä kompaktissa paketissa. Vielä en ole poikaa livenä nähnyt, kunhan ensin kotiutuu ja ehtii vanhempiinsa ja kotiinsakin tutustua. Vaikka vauva kyllä tuntee äitinsä jo syntyessään, kun on 9 kk masussa tarkkaillut äidin liikkeitä, ääniä ja maistellut äidin syömiä ruokia. Äiti ja isä ovat ihan pihalla, että kukas meille syntyikään, kun vauva jo tuntee omansa :).

Toivottavasti meidän "vauva" ei muutu silmissäni jättiläiseksi, kun näkee niin pikkuruisen ihmisen alun. Juho on silti äitin vauva. Juho on vielä 16 päivää täysimetyksellä, sitten aletaan maistelemaan perunaa (ja toivottavasti nukkumaan täysiä öitä...) Siis kyllähän Juho nytkin menee nukkumaan 20.00 ja aamulla herää 7.00 ja nukkuu vielä 9.30 astikin, mutta kun siinä välissä heräilee 1-2 tunnin välein kahtenä yönä kolmesta! Ja äiti rupee olemaan ihan viri-viri-tööt-tööt, jollei tahti pian muutu.
Tää lähtis nyt Tylypahkaan.

ps. Onnea 30-vuotiaalle Helenalle!!!

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Moi!
Minuakin huvitti tuo Dumbledoren juttu ;)

Hanna kirjoitti...

Niin ja sinut on haastettu. Vilkaise blogiini.