sunnuntaina, elokuuta 6

Loma tunnelmia

Uskomaton helle sen kun jatkuu ja vie kaikki voimat... en ole ikinä pitänyt kuumuudesta ja tämä kesä on ollut melkoinen. Onneksi olemme olleet mökillä paljon ja retkeilty erilaisissa paikoissa.
Viime viikolla kävimme Fiskarsissa. Tosi kaunis paikka. Kävimme ensin museossa ja sitten puodeissa. Jos olisi ollut fiksu, olisi ehkä nostanut käteistä ennen moiselle retkelle lähtöä... :) Onneksi pussien pohjalta löytyi yllättävän paljon rahaa, ja electronkin kävi parissa paikassa. Ostin hieman kynttilöitä, ihanan taotun sormuksen ja Juholle puisen auton... eli pientä kivaa. Parasta oli kivat ideat, joita käsityöläiset olivat keksineet. Niitä voi haudutella muistin perällä ja vuosien päästä sattaaa itsekin keksiä jotain vastaavasta ideasta kehiteltyä. Esim: Metalliverkosta taivuteltu kassi, johon oli yläreunat ja kahvat ja saumat virkattu! Tai kaulahuivi, jossa oli neulottu ristikkoa kohoneuleeksi ja ja ja ... :)

Paluumatkalla törmäsimme Mokon kesämyyntiin. Sieltä ostin puisen kulhon puoleen hintaan ja hipelsin kaikkia ihania tavaroita... se onkin melkein kivempaa kuin tavaran ostaminen.


Olen ollut todella saamaton käsitöitteni suhteen... Apinareppua en ole neulonut 10 kerrosta enempää, virkannut en ole kuukauteen... Mutta ostin elämäni ensimmäistä kertaa mohairlankaa! Fuksian punaista kitteniä :) Haaveena tietenkin ihana huivi joita muissa blogeissa näkee... Ja siis pitsineulettahan en ole myöskään koskaan neulonut. Yritin neuloa 4 kertaa mallitilkkua. Voi tuska! Mitä, mä en siis osaakaan neuloa?! Mulla oli aina ihan eri määrä silmukoita mitä piti ja reikiä siellä missä ei pitänyt. Isoin ongelma oli se, että mohairia ei näköjään (ainakaan mun neulomana) pysty purkamaan! Siis lanka katkeaa... Masentavaa. Täytyy opetella pitsineuleen salat 7-veljeksellä (joka ei katkea, vaikka haluaisinkin...) ja säästää mohairini kunnes taidot karttuvat :( Mikä siinä on NIIIIIIIIIIIIN vaikeaa...

Noh, sitten olosuhteiden pakosta ( a) Juho on kasvanut ulos vaipoistaan b) Juho on oppinut avaamaan vaippojensa tarrat! ) aloin tänään ompelemaan nepparillisia vaippoja. Alkuperäinen kaava on Ottobre 3/05, mutta olen muokannut sitä niin monta kertaa, että sitä ei enää voi kutsua samaksi malliksi. Neppareita varten kavensin siivekkeitä ja etukappaletta, nepparin vastakappaleita on 4 rinnakkain ja päälliosia 2, yks per siiveke. Tänään tein vain ruutuvaipan ja autovaipan. Autovaippaan fiksasin kaavaa hieman lisää, sillä etukappale tursottaa rumasti tossa ruudullisessa. Autovaipasta ei ole kuvaa, koska mannekiinini aiheutti vaippaan autentisen pissaolosuhde-testin vaippaa sovittaessa ;). Toi vihreä on oikeassa elämässä vihreämpi, ei noin keltainen, sisäpinta on flanellia, ja edessä on täyttöaukko, niin kuin mun vaipoissa aina. Sain siis tehtyä vain 2 vaippaa, koska mies käski paakkaamaan tavarat ja lähtemään Suomenlinnaan hellettä pakoon.

Suomenlinnassa oli joku muukin... Mutta laivamatkat olivat Juholle elämys ja näytti saaressakin viihtyvän. Järkyttävä kuivuus vaan vaivasi luontoa. Kaunista silti oli!
Juho täytti tänään 10kk, ja seisominen on se juttu. Yölläkin pitää nousta seisomaan ja istumaan ja ennen nukahtamista noin 50 kertaa... :) Ja eilen Juho konttasi ensimmäistä kertaa! Poika oli hidas aloittamaan liikkumisen, mutta nyt ne kaikki taidot opitaan sitten kerralla.

Sain Narnian kaikki tarinat VIHDOIN luettua! Aloin lukemaan Ilkka Remestä, nuorille tehty

Mun salainen ystävä saa huomenna postia! :)3 kommenttia:

SNY06 kirjoitti...

Fifi-kuviolla on ainakin helppoa opetella pitsineuletta, koska sen oppii tosi nopeasti. Tsemppiä huivin tekoon!

Ja postimies saanee tässä jonain päivänä toimekseen polkaista sinnekin päin. Pakettisi kaipaa vielä yhtä ainesosaa. :)

Kati kirjoitti...

voi miten kiva tuo neppari vaippa! osaisinpa mäkin muokata kaavan tuollaseksi !!!!

Sini kirjoitti...

Tsemiä pitsineuleen opetteluun!! Mun pitää nää keskeneräiset työt tehdä vielä "väärällä langankierrolla", ettei tule oudon näköistä. Mutta seuraavan pitsineuletta sisältävän työn kanssa pääsen sitten tositoimiin :)