lauantaina, helmikuuta 3

Calorimetry

Tein Norosta Calorimetryn itselleni. Näitä on pakko tehdä lisää :). Nopea ja hauska malli ja ei-pipojen-ystävän paras päänlämmitin. Lankaa kului vain 30g, sääli sinänsä ;). Kiitos vielä Elinalle ihanasta Norosta!
Huomasin vasta puolivälissä, että kännöksissä kannattaa tehdä kerrottusilmukka, näin ei tule reikää. Silmukoita oli aluksi 80. Puikkona oli 4,5 lyhyt pyörö.
Tein myös isommat tumput vauvalle, koska epäilin edellisten kokoa... Annan molemmat, parhaassa tapauksessa molemmat ovat käyttökelpoisia aikanaan. Lankana yhä Bamboo, 20g. Yhteensä calorimetryyn ja tumppupariin meni siis lankaa 50g.
Sain ystävältäni ihastuttavan neulekirjan. Mahtavat kuvat ja värit! Kiitos Juuli!

I made Calorimetry for myself. Yarn is beatiful Noro. I have to do more these! It's quick and easy and very nice pattern. It toke yarn just 30g. I got this lovely yarn from Elina, thanks!
Yesterday I made also another pair of mittens for a baby. Now they are bigger. I give both pairs, hopefully they will both fit in sometimes.
One of my friends gave me a lovely knitting book. I love it's colors and pictures! Thanks Juuli!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monessa blogissa olen ihaillut calorymetrejä, sinullakin kauniin värinen. Mistä saisin ohjeen suomeksi? Kielitaitoni ei riitä tuon tekemiseen alkuper. ohjeella.
terv. Tuula

Taija kirjoitti...

Heips,
suomennoksen olen löytänyt http://puikkotera.vuodatus.net/page/ohjeita. Tällä sovelletulla ohjeella tuli hyvän kokoinen.

Alunperin piti suomennokseen laittaa linkki, mutta en enää muistanut mistä sen löysikään... Mutta onneksi google auttaa :)

Kiitos vaan Satu U:lle hyvästä suomennoksesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Taija, nyt pääsen kokeilemaan.

Olen minäkin googlettanut, mutta silloin en löytänyt suomennosta, löysin vain monet calorymetryt eri blogeista. Iso kiitos suomentajalle!
Talviterveisin Tuula

satu kirjoitti...

Moro moro, neuleklubikaveri :) kivat sivut sulla! Mainitsit muutamassa kohdassa Martat. Kuulutko kenties johonkin marttayhdistykseen ja mihin, jos saan olla utelias :) Mua nimittäin kiinnostaisi kyseinen toiminta, jos lähistöllä sattuisi olemaan yhdistys, jossa olisi ikäistäni väkeä, 30kympin hujakoilla.

piiuska kirjoitti...

Tein juuri ensimmäisen calorymetrini, ja muuten onnistui hyvin, mutta siihen tuli tosiaan noita reikiä. Nyt mua kiinnostaa, että mikä on kerrottu silmukka? Mietin, että tulikohan nuo reiät siksi, kun olen vasenkätinen, mutta jos niitä tulee oikeakätisillekin, niin sitten syy ei ole siinä.. Reiätön lämmitin olisi kyllä kauniimpi, ellen sitten selitä, että reikärivi on tuuletusta varten.. ;) Mutta jos siitä ei ole liikaa Sinulle vaivaa, niin voisitko jotenkin selittää miten tuo kerrottu silmukka tehdään (normaali oikeakätisen ohje käy, kokeilen sitä ja muokkaan vasenkätiseksi, jos on tarve), niin ehkä minäkin pääsisin reikäongelmasta eroon? Ihania käsitöitä olet muuten tehnyt, niitä on ilo katsella! :)