keskiviikkona, toukokuuta 23

Suklaista bambua ja uutta kasvua

Laitoin suosiolla vanhat ufot syrjään ja aloitin uuden työn. Modasta 3/07 löysin liivimäisen mallin (4), johon kuluu 350g novitan bambulankaa ja juuri sopivasti olin aiemmin ostanut 350g suklaisen ruskeaa bambua. Heti alkuun aloin hieman soveltamaan, neulon sivut ja takakappaleet yhtenä kappaleena, joten kerroksella on reilut 300 silmukkaa = hidasta. Parin kerroksen jälkeen huomasin lukeneeni väärin mallipiirrosta, mutta en todellakaan alkanut purkamaan 700 silmukkaa, joten mallikuvio on nyt erilainen. Bambu on vähän lörppää neulottavaa, mutta varmasti mielyttävä päällä.Olen näköjään saanut jotain aikaiseksikin, vaikka tuntuu, että pari viime kuuta on mennyt ohi täysin sohvalla maaten. Siirsin parvekkeelle itse kylvämäni taimet
yrttejä, koritsekurpitsaa ja tomaattia. Hieman harmitti kyllä, kun kävin naapurin puutarhamyymälässä, siellä taimet olivat jo "aikuisia". Mutta olen ylpeä omistani. Nuo taimet eivät olekaan ainoa elävä asia, jonka olen saanut alulle. Tänään näin kuinka kymmensenttinen pieni masuasukki vilkutti äidille ultran ruudulta! Mahassani on melkoinen meininki ja hyvä niin. Tämä varmaan selittää viimeaikaisen saamattomuuteni, nyt alkaa olo helpottaa ja väsymys väistyä. Pitäisiköhän alkaa neuloman vauvajuttuja?!


Tänään olin Marttojen kanssa kevätretkellä naapuikunnan Lemmenlaaksossa, olipa kivaa paistaa makkaroita ja vaahtokarkkeja nuotiolla! Marttalehdessä oli Kaunein villasukka-kilpailu, joka on syyskuussa. Pitänee alkaa jo suunnittelemaa häikäisevän hienoja villasukkia. Ainoitä sääntjä oli, että sukat pitää olla Novitan sukkalangoista, Novita kun järkkää kisan Marttaliiton kanssa. Kerron kilpailutietoja sitten syksymmällä kunhan saan kilpailutyöni visioitua.
Tästä alkaa kesä, NAM! Kotimaista tottakai!


7 kommenttia:

maijamirjami kirjoitti...

Onneksi olkoon vauvauutisista!

Päivi kirjoitti...

Näyttäisi olevan sama malli, jonka soveltaen sain juuri valmiiksi. Ruskea näyttää tosi hyvältä väriltä.

Hanna kirjoitti...

Vau! Hieno juttu, onneksi olkoon!!
T: Hanna, 25 työpäivää jäljellä..

Villapallo kirjoitti...

Onnittelut vauvajutusta! Mitenkäs pieni se kymmensenttinen onkaan...? (ei enää muista;-) )

Taija K kirjoitti...

Onnea!

Olen kerran yrittänyt neuloa sukkia pyöröillä, mutta hermo ei pitänyt niin kauan, että olisin päässyt kunnolla homman makuun. Mutta lupaan vielä joskus yrittää ;o) Eilen itse asiassa olisin ostanut lyhyitä pyöröjä Priimasta, mutta 30 senttisissä pienimmät olivat 3 mm puikot. Olisin halunnut 2 mm ja 2,5 mm. En tiedä, osaisinko niillä neuloa, mutta niitä haluaisin kokeilla.

Taija kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :)

Villapallo: 13 viikkoa vanha on tuommoinen kymmensenttinen, tosin aina kippuralla, eli reilu 6 senttiä on päästä peppuun :)

Kiitos ihanasta kiitoksesta!

Taija: Ei lyhyillä puikoilla vaan mahdollisimman pitkillä, sillä täytyy olla työskentelytilaa! Tsemppiä!

Tupu kirjoitti...

Onnea!