lauantaina, lokakuuta 13

Kehruukurssi

Tänään alkoi Tuusulan kansalaisopiston Kehruukurssi. Kylläpä kehrääminen on vaikeaa ja kylläpä se koukuttaa kovasti. Harvoin on yhtä onnellinen, kun saa koko päivän ähellyksestä aikaiseksi 13 grammaa möykkyistä langan tapaista, joka haisee lampaalle :)Loistavat apuvälineet eli karstat sain anopilta lainaan, kiitos niistä! Vanhassa on kuulemma vara parempi, uudet karstat on turhan painavia ja kömpelöitä.

Tänään perehdyin vain värttinään (ei siis siihen tsi-versioon...), paikallinen puuseppä-setä oli tehnyt kelpo värttinöitä, joita sai ostaa kohtuu hintaan. Värttinällä ja minulla ei ole ihan sama käsitys pyöritysnopeudesta ja -suunnasta, mutta ehkä tässä vielä tutustutaan... Kotiin päästyä testasin karstata ja kehrätä huovutusvillasta, sekin onnistui yllättävän hyvin. Huomenna täytyy kehrätä tälle kertauskaveria.
Huomenna aion opetella rukin käyttöä. Himottaisi kokeilla moderneja rukkeja, joita opistolla on, mutta koska äidilläni on autotallissa perinteinen suomalainen rukki, ja aion opetella käyttämään sellaista, koska mulla ei ole sataan vuoteen ylimääräistä 300-500€ laitettavaksi "kivaan" rukkiin.

Lopuksi pitää vielä vilauttaa mitä puikoilla on tulossa... Neulon Juholle kirjoneule lapasia, tässä rannekkeet, alkamassa itse kirjoneuleosuus. Malli on päästä ja lapsasosan kuvio jostain neulemallikirjasta. Katsellaan, mitä tästä vielä tulee.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Minä sain juuri haisevat langat pestyä, nyt ne roikkuvat tuolla kylppärissä kuivattelemassa pienessä pingotuksessa. Josko huomenna sitten saisi kuvia viikonlopun tuotoksista.