torstaina, lokakuuta 18

Värttinää on pyöritelty

Olen pari päivää pyöritellyt värttinöitä ahkerasti. Täytyy sen verran kehaista, että kyhäämäni cd-värttinä toimii todella hyvin! Sanoisin, että se pyörii paremmin, kuin kurssilta ostamani, vaikkei siinäkään todellakaan mitään vikaa ole.Olen kehrännyt kahta hahtuvalankaa eli kauhean haastavaa hommaa en ole tehnyt, mutta palkitsevaa :) Näitä lankoja aion käyttää kertaamiseen, eli kurssilla teen rukilla tai värttinällä möhköfantti-lankaa (= epätasaista ja möykkyistä) ja kertaan ne tällaisella tasaisella, ohuella langalla. Molemman väriset hahtuvat oli liukuvärjättyjä, toinen liukuu harmaasta valkoiseen ja on tosi rasvaista, virolaista hahtuvaa.Toinen hahtuva oli sinisen ja vihreän vuorottelua, värjäys oli hieman kuivattanut villaa. Tästä hahtuvasta olen neulonut aiemmin mm. nämä.Huomenna tai ylihuomenna olisi tarkoitus karstailla valmiita lepareita raakavillasta ja ehkä huovutusvillastakin, sitten sunnuntaina pääsisin suoraan kehräämään.
Sain SNY:ltäni ison kasan joulunpunaista mohairia, joita hän on marinoinut varastoissaan huolella. Saa nähdä mitä niistä vielä keksinkään. Käsittääkseni nämä langat olivat virallisen vaihdon ulkopuolelta. Ai niin, mukana oli myös piparminttusuklaita. Kiitos paketista!
Tässä vielä neulottua pintaa itse kehräämästäni langasta. Tästä näkee, mitä tarkoitin möhköfantti-langalla...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu ulkopuolella ovat. Ei tommoiselle langalle arvoa osaa kehitellä :o) Muista ees mistä ovat meille aikoinaan tulleet, monta vuotta kulkeneet muutoissa mukana ja kuten huomaat ei tuoretta ole :o)
Ens viikolla lähteepi tämän kuun paketti sinne suuntaan (unohdin sen tänään kun ajoin postin ohitte, vanhuus ei tuu yksin).

Hienon näköistä lankaa olet kehrännyt kyllä!

SNY