sunnuntaina, elokuuta 9

Puro lapaset

Älä huovuta Puroa
Älä huovuta Puroa
Älä huovuta Puroa
Älä huovuta Puroa
Älä huovuta Puroa
Älä huovuta Novitaa.
Älä huovuta.

Jokohan tuosta muistaisin. *huokaus* En ole ikinä saanut Huopasta huopumaan nätisti, ja tässä langassa on ihan sama juttu. Tein lapaset kokoa nainen ( 40s ja 8mm puikot), ihan ohjeen mukaan, neule oli naurettavan suuri. Pesin lyhyellä 40asteen ohjelmassa (=ohjeen mukaan!), tulos oli kokoa vauva. Venytin, revin ja ähisin => koko isokäsinen lapsi tai japanialainen nainen. :( Kovaa ja koppuraa.
Lanka: Novita Puro Tundra ja Iltanuotio
Ohje: Novita syksy 2009 nro 7,
modasin kuitenkin ja neuloin ns. noro-raidoituksen eli kaksi kerrosta langalla a. ja kaksi kerrosta langalla b.
Puikot: 8mm
Koko: liian pieni :(

Etukäteen ressasin peukaloiden räikeästä olemuksesta, mutta nyt se on pienin ongelmani näiden kanssa.
Olen tehnyt joskus vuonna kivi ihanat, onnistuneet huopalapaset ohuesta Pirkkalangasta. Täytyy tehdä siis semmoiset.

Nurjapuoli nororaidoilla näyttäisi ihan hauskalta!

16 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Harmi, kun työ menee hukkaan. Mulle on käynyt aivan samalla tavalla. Joka kerta. Kaksinkertaisesta Dropsin alpacastakin tulee kuulemma hienot vanutetut lapaset. Monilla neulojilla tuota lankaa on varmaan varastossa. Itse ajattelin kokeilla heti kun ilmat jäähtyy.

Mammutti kirjoitti...

Sääli "turhaan" tehtyä työtä! MUlle on mennyt oppi perille, älä huovuta Novitaa, olen saanut vain karmeaa nyppyistä ja epätasaisesti huopuvaajälkeä. Sen sijaan olen valehtelematta tehnyt satakunta rukkasta ja tossua muista langoista onnistuen hyvin ja kauniilla tasaisella huovutusjäljellä. Käyttämäni langat esim. Pirtin kehräämön hahtuvalanka, Cortina, Naturgarn ja Polar Ulgarn. Kokeile ihmeessä huovuttaa muulla langalla.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

voi harmi!
minullakin on huonoja kokemuksia Huopanen + lapanen yhdistelmästä. Ohuesta Pirkka-langasta tulee nättiä huovuttamalla, olen sellaisia hypistellyt Pirkanmaan Käsityön Taito-shopissa. Taisi olla neulottu kaksininkertaisella langalla.

Totoro kirjoitti...

Harmi juttu. Enpä ole tainnut kuulla kenestäkään, joka olisi saanut Huopasen huopumaan kauniisti, niin en mäkään uskaltaisi huovuttaa mitään Novitaa. Itselläni on yhdet huovutetut lapaset Fritidsgarnista - pysyivät mukavan pehmeinä ja jälki on kyllä tosi nätti, suosittelen.

Taija kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta ja lankavinkeistä!

Taija K kirjoitti...

No voi voi. Harmillista, että sekä rahaa että vaivaa menee hukkaan.

Olen muuten tämän viikon pois kotoa. Jos se paketti siis on tulollaan, niin et ihmettele kommentoimattomuuttani.

Tanja kirjoitti...

Olen lukenut muistakin epäonnisista Puron huovutuksista joten taidanpa itse jättää kokeilut väliin. Nyt ihmettelen, mitä tekisin kahdella kerällä Puro-lankaa. Entä jos tekisi lapaset joita vanuttaisi ihan kevyesti niin että pinta pitäisi vähän paremmin tuulta ja kosteutta?=

berenike kirjoitti...

Yhden ainoan kerran olen minäkin huovutuksessa onnistunut ja sekin oli vahinko. Tulin heitettyä drops Alpacasta neulotut lapaset lenkkitakin taskussa koneeseen. Jälki oli kyllä nättiä, ajattelin koklata alpakalla vielä uudestaan.

Mutta älä lannistu, ehkä se on lankakysymys. Ja eiköhän Puroille kyllä jotain käyttöä löydy.

Anonyymi kirjoitti...

No niin minäkin huovutin Puro-lapaset ennen kuin luin tämän sivuston. Olen temponut ja remponut ja niin turhaan toivonut. NE eivät mahdu suomalaiselle aikuiselle naiselle jolla on aikuisen kokoinen käsi numeroa 9. Sääli koska kauniit ovat ja tykkään niiden nypyisestä ja eloisasta pinnasta.

Virpi kirjoitti...

Luin tätä postausta, kun neuloin huovutettavaa pipoa 1 v pojalleni.. Olen huovuttanut huopasta paljonkin ja ihan ok menestyksellä, ja nyt näin kauheasti vaivaa sumpliakseni pipon koon, kun lanka oli ohuempaa.. Murr.. Ihan persiilleen meni, koko on vastasyntyneen. Muutenkin olin pettynyt puroon - kerän keskellä tyyliin yli puolet melkein mustaa lankaa ilman mitään liukuvärjäystä. Huijausta!

Oletko huovuttanut Lima-lankaa? Katselin huovutettuja malleja Ogelin lankamaailmassa ja vaikutti ihanan pehmeltä ja myös värit oli ihania!

risulintu kirjoitti...

Jos vielä tekee mieli kokeilla puro-lapasia, niin kannattaa tarkkailla vanumista vartin välein. Otin itse lapaset pois koneesta 40 minuutin pesun jälkeen ja huuhtelin käsin. Ihan sopivat tuli minun isoon lapiokäteeni. Linkin takaa näet tuloksen jos kiinnostaa.

Matleena kirjoitti...

Ostin tänään Puroa tarkoituksena tehdä huovutetut lapaset. Googletin sanat puro ja lapaset ja tämä sinun kertomuksesi avautui ensimmäisenä. Enpä taidakaan tehdä huovuttamalla Purosta, kiitos sinun! ;) Uskon, kun on muutama tarpeeksi karmea huovutuskokemus Huopasesta.

Mari kirjoitti...

Ikävä ettei huovutus ole onnistunut, mulla on kyllä sekä Huopasesta että Purosta tullut hyvät lapaset. Purossa käytin ohjeen mukaisia viitosen puikkoja ja lisäsin muutaman silmukan leveyteen. Ekassa, ohjeen mukaisessa, pesussa eivät huopuneet juuri lainkaan. Toinen yritys vähän aggressiivisemmin ;-) eli kuudessakympissä farkkujen seurana ja johan huopui.

Anonyymi kirjoitti...

Novitan Puro-langasta kutomani lapaset huovutin perinteisesti käsin Marseille-saippuan kanssa ja hyvin onnistuivat... ihanan lämpimiä lapasia käytin koko kylmän viime talven. Samoin onnistui Puro-langasta huivi perinteisellä rullahuovutuksella: märän lakanakankaan päälle kerällinen lankaa ristiin rastiin huivin "muotoon", kääritään rullalle ja huovutetaan rullaa käsin, rullahuovutustekniikan ohjeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Teinpä sitten Puro-langasta korvaläpällisen pipon.. Ohje oli eri merkin huopuvalle langalle, sama neuletiheys kuitenkin. Huovutuksen jälkeen tämä pipo näytti ihanalta, huopunutkin tasaisesti, mutta oli kuitenkin vain miniatyyri piposta. Ei mahtuisi nukellekaan, vaikka kuinka venyttelee ja vanuttelee. Puuh.

Anu kirjoitti...

Onneksi en ihan ehtinyt aloittaa huovutusprojektia... Kiitos! Taidan sen sijaan tehdä lapaset ihan normimeiningillä ja jättää huovutushommat toiseen lankaan.