sunnuntaina, lokakuuta 25

Kehruukurssilla

Osallistuin toista kertaa Tuusulan opiston kehruukurssille, edellinen oli kaksi vuotta sitten. Silloin opettelin ylipäätään kehräämään, nyt kertasin kertaamista. Oli mukavaa paneutua viikonlopuksi kehräämiseen. Lauantaina kertasin aiemmin kehräämäni säikeet valkeaksi langaksi. Tämä on isoin lankani ikinä = 262g ja 333 metriä yhtenäistä lankaa. Kuitu oli Pirtin kerhräämön valkoista topsia, suomenlammasta uskoisin.
Kurssin aikana kehräsin ja kertasin (navajokertaus) Juulin värjäämään 100% merinoa 66g ja 60 metriä. Tätä on kuituna vielä lisääkin.

Lisäksi kehräsin lanmasta. VillaLaurilan ruskeasta suomenlampaasta aiemmin karstaamaani kuitua, tässä on aito lampaan haju ja tuntu, niin vahva, ettei sitä saa kotona sisällä kehrätä :)
Kiitos hyvälle kehruuseuralle! Paikalla oli retriittituttuja, Ravelry-tuttuja, edellisen kehruukurssin tuttuja ja ihan uusiakin tuttavuuksia.
Kun äiti oli kurssilla, oli pojatkin olleet luovia, ihania vesiväritöitä:
Juho 4v: "Kaupunki"
Eero kohta 2v: tutkielma, kuinka märäksi voi paperin kastella, ilman että se hajoaa :)

1 kommentti:

helena kirjoitti...

Tuo kehrääminen on kyllä sellainen taito, jonka haluaisin opetella. Se vaan näyttää ja ainakin ajatuksen tasolla tuntuu hirmu vaikealta. Sinulta se näyttää sujuvan vallan mainiosti!