keskiviikkona, heinäkuuta 12

Mekosta hameeksi ja koolailua

Mulla on pyörinyt vuosia vaatehuoneen perällä tanttamainen mekko, jota olen joskus lukiossa pitänyt.

En siihen moniin vuosiin edes mahtunut, nyt mahdun, mutta en ikinä pitäisi... Siispä sakset esiin! (varmaan jokin alitajuinen lukko laukesi, kun luin Do Redo- villapaidan silppuamiskirjaa) Eilisen äherryksen tulos: paljon nuorekkaampi, liehuvahelmainen kesähame! :)


Toissa iltana koolailin, värjäsin 2 vyyhtiä Huopasta, 1 7-veljeä ja 1 woolia.

Väriliemissä oli wool Slammin' strawberry kiwi, 1 huopanen oli berry bluessa, jossa oli 1/5 grapea, ja yksi huopanen oli Grapessa (3 pussia !!!). 7-veikka oli jälkikylvyissä huopasten jälkeen, toinen pää grapessa ja toinen blue berryssä, ja kappas vaan, sehän imikin väriä ihan eri tavalla! Blue berry oli järkky sininen, joten 7-veikan sinisessä ollut pää pääsi myös grapeen. Woolista tuli vähän turhan pinkki, huopaset ei värjäytyneet, mutta jämävärin huuhdontaan käytetty 7-veikka onnistui hyvin. Värjäily on yllätyksiä täyynä!

MUISTIIN ITSELLE: ÄLÄ IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN YRITÄ VÄRJÄTÄ HUOPASTA!
Se kun ei värjäänny ja vaan vanuu tönkköseksi koko lanka... No okei, ihan ok:t noista loppu viimeksi tuli, mutta ne on KAUKANA siitä mitä haettiin. Toi vaalean viherharmaa on joku epäväri...

Sitten ompelin miehelle protestilipun purjehduskisoja varten. Saapahan nyt nostettua protestin Päijänne purjehduksessa, jos on tarvis.
Ja illalla pelattiin piiiiiiitkästä aikaa Canastaa :) ja tietty parvekkeella!

3 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Mielenkiintoista lukea näitä värjäyskokemuksia. Mä olen itse tyytyväinen omaan Huopas-värjäykseeni, luonnonvalkoisesta sain aikaan mintunvihreää ja turkoosinsinistä (samoin värjäytyi niissä vyyhtilankoina käyttämäni tuntematon villa(sekoite?)lanka, tosin käytin apteekista ostettua elintarvikeväriä ja värillistä limua. Kool Aidista mulla ei ole kokemusta.

Minusta Huopanen oli niin helppoa värjätä, kun samalla värjäsin myös hahtuvalankaa...

Se mitä huomasin, niin Huopasen luonnonvalkoisesta se keltaisuus vaikutti lopputulokseen aika paljon, koska nuo "samanväriset" luonnonvalkoiset hahtuvat värjäytyivät sinisemmiksi.

Katiija kirjoitti...

siis pelaako joku muukin canastaa ... vanha canasta-porukka on kadonnut kuin tuhka tuleen ympäri maailmaa ja kyseistä peli ei ole tullut pelattua sitten aikoihin ... aivan loistava peli.

Taija kirjoitti...

Sahrami:
Kivoja lankoja olitkin tehnyt, en ollut tiennytkään että limuillakin voi värjätä! Huopaseen tarttui vaan paljon huonommin kuin oletin, ehkä siitä pieni pettymyksen karvaskokemus.

Katiija:
Canasta o aivan loistava peli! Meillä on yksi tuttava pariskunta, joiden kanssa pelataan aivan liian harvoin, siksi on täytynyt tyytyä kaksin peliin, vaikkei nyt olla sataan vuoteen ennen tota peliä pelattu. Kaksin peli on vähän tylsempää, kun oppii toisen pelitavan... Mutta mukavaa silti :)