perjantaina, lokakuuta 20

Helmineulontaa

Olen innostunut helmineulonnasta. Varasin kirjastosta pari aiheeseen liittyvää kirjaa. Tässä makupaloja:


Kristen Romcke (norjalaisella ö:llä tai o:lla): Perler på pulsen.
Paljon kuvia, ei oikeastaan ohjeita. Olisi hauskaa, että kirjan tekijä olisi laskenut helmien määrät, varsinkin monivärisissä töissä... Kaikki helmet kun pitää olla langassa ennen neulomisen aloittamista. Mukava mielikuvitusta ruokkiva kirja.


Kuka oikeasti kykenee laskemaan nämä helmien värit ja määrät oikein?


Tässä vähän perinteisempiä rannekkeita:
Toinen helmikirja oli Jane Davis: Knitting with Beads. Paljon erilaisia projekteja, osassa helmet neulotaan työhön, osassa ommellaan päälle. Tässä parhaimmistoa:
Kaulahuivi
Laukku
Perushuivi saa uutta ilmettä helmillä

Itse sain ruskeat rannekkeet valmiiksi. Tässä pieni, epäselvä näyte tulevista: Lankana musta alpakka ja helminä sateenkaaripinnoitettuja lasihelmiä. Kuva piti ottaa ilman salamaa, sillä salaman kanssa helemt eivät näkyneet ollenkaan. Ilman salamaa kuva tärähtää, sillä valotusaika pitenee... mutta kyllä tästä vähän näkee, mitä on tulossa.

Lisään kaksi kuvaa, jos blogger koskaan siihen suostuu...


2 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Tiimalasikantapään ohje on Ullasta. Siinä vain jätetään aina reunimmaiset silmukat neulomatta ja odottamaan, ja kun aletaan tulla kantapään alta ylöspäin, otetaan aina joka kerroksella yksi silmukka odottelemasta mukaan. Silmukkamäärä pysyy siis koko ajan samana, mutta kaikkia ei neulota. Odottelevat silmukat pitää vetää tosi kireälle, muuten tulee reikiä, ja parhaan tuloksen sain, kun laitoin silmukat apulangalle.

neja kirjoitti...

Kauniita nuo helmineuleet:)