tiistaina, lokakuuta 10

Puikkopussini ja huudettu kirjanen

Ompelin jo vähän aikaa sitten itselleni puikkopussin. Malli on ihan omasta päästä (ja sen kyllä huomaa...)Tää on vähän prototyyppi, mittasin korkeuden yhdellä puikollani, en todellakaan tajunnut, että mulla on pidempiäkin puikkoja... Tarkoitus oli siis kääntää yläreuna puikkojen päälle, mutta ei se enää yletä. Ja virkkuukoukkujen soppi pitäisi olla matalampi, että ne näkisikin. Pyöröpuikot on muovitaskuista leikatuissa taskuissa, ja niiden päällä on vielä pienempiä taskuja, salamavalo vähän haittaa näkyvyyttä. Mutta ainakin kaikki puikkoni ja virkkuukoukkuni mahtuvat säilöön. (Osa on tietty töissä kiinni :) )Kiinnitys systeemiä mietin pitkään, vasta viime viikolla ompelin nauhaan tarrat ja se toimiikin ihan hyvin.

Viime viikolla huusin Huuto.netistä itselleni vanhan neulekirjasen kohtuuhintaan Uusi neulekirjasto 5. Tuunattiin sitä näköjään ennenkin ;), ei ihan tämän päivän tyyliin tosin...
Nämä shetlannin neuleiden kuviot oli syy miksi kirjaa aloin huutamaan. Hienoja kuvioita. Mulla taitaa olla joku kirjoneulekausi tulossa, kun haalin kirjoneulemalleja :)

Tämmöinen hauska hiirulainenkin oli kirjassa. Mullahan on tunnetusti heikkous neulottuihin leluihin. Kirjan vikalla sivulla on liikkis kuva lapsesta, joka opettelee neulomaan... Onkohan meidän Juho parin vuoden päästä samoissa puuhissa? Nyt ei ainakaan jätä mun puikkoja ja lankoja yhtään rauhaan. Heti kun mä alan neulomaan, Juho konttaa viereen ja tarttuu puikkoihin ja vetelee lankoja ihan onnessaan. Viime viikolla ommeltiinompelukoneellakin yhdessä :)

8 kommenttia:

rebekka kirjoitti...

Kiva pussi-systeemi, juuri tuommoinen pitäisi tehdä minunkin. Olen tehnyt tuollaisen pussin posliinipensseleille ja kynille.

Marika kirjoitti...

Puikkopussi oli todella käytännöllisen näköinen. Olin aatellu tekeväni äitilleni lahjaks just puikkopussin ku sen puikot on aikast sikin sokin.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen tuo puikkopussi! Kaikki tärkeät tavarat järjestyksessä:-)

Taija kirjoitti...

Kiitos kehuista :)

Taija K kirjoitti...

Kiitos langanhamstraamattomuuskehuista ;o) Laskin lampaita eli lankoja eilen ja sain tulokseksi reilut 5 kiloa. Onhan sitä jo siinäkin.
Kiva tuo puikkopussi, vaikuttaa käytännölliseltä. Ja hiiren ohje on suorastaan IHANA!

Palaga kirjoitti...

Milloinhan minulla on tuollainen puikkokotelo? Kaikki puikkoni on hujanhajan laatikossa. Sieltä sitten etsiskelen samankokoisia.

Tiina kirjoitti...

Puikkopussisysteemi näyttää näppärältä. Kävin syöttämässä myös Tikrullesi muutaman lihankimpaleen ikään kuin kiitokseksi siitä, että Possuni on syötetty. :) Raasu kuolisi muuten nälkään (siis Possu).

Kanerva kirjoitti...

Ihastuttava tuo hiirulainen!