sunnuntaina, tammikuuta 7

Dominoneule sukista

Taisin saada dominosukat toimimaan, eli kyllä eka kerros muodostuu vain kulmistaan tosissaan kiinni olevista neliöistä ja tokalla ruutukerroksella ne kiinnittyvät kokonaan.
Tässä epäselvässä virityksessä näkyy ylimpänä kaksi 1. ruutukerroksen ruutua (heikosti kiinni toisissaan), keskellä kaksi ekankerroksen ruutua jo kiinni 2. ruutukerroksen ruuduissa ja ne kaksi 2.kerroksen ruutua alimpana. Valkoiset täplät on nuppineuloja, jolla kahlitsin itsepäisen työn kuvauksen ajaksi.


Teen kokoa 42-43 ja en vain tajua vieläkään miten saisin ruudun reunasta poimittua 11 s + kavennuksista jäänyt 1 s = 12 s, mun täytyy aina kehittää yksi lisäsilmukka jostain, jotta toi 12 s tulee täyteen ;).


Kannattaa tehdä ekat sukat yhdella langalla, ei raidoittaen kahdella kuten minä. Joka välissä joutuu miettimään, että poiminko nyt silmukat yhdellä vai kahdella langalla, välillä molemmat langat täytyy siirtää seuraavaan paikkaan ja välillä pitää jättää paikalleen, jotta raidoitus onnistuu oikein. Teen kahta sukkaa yhtäaikaa kaksilla puikoilla, joten työ etenee hitaasti.


Liityin Project Spectrumiin, nyt kauhistuttaa ajatus, että ehkä pitäisi polkata englanniksikin... En vielä aloita kansainvälistymistä, itse projektin aikana voin pari sanaa englanniksikin kirjoittaa, mutta teidän täytyy luvata olla nauramatta käännöskukkasille ja kamalalle kieliopin puuttelle...


Meidän joulukuusi lähti tänään hyvinpalvelleena poistoon, vähän kyllä säälitti laitaa toinen pois, kun oli näköjään viihtynyt, kun alkoi tekemään uutta kasvuakin!

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Minäkin aloin tehdä noita dominoneulesukkia. Ohje ei todellakaan ole kovin selkeästi kirjoitettu - sitä olisi voinut havainnollistaa kuvalla tai parilla.

Silmukoiden poimiminen onnistuu parhaiten, kun neuloo kerroksen viimeisen silmukan nurin ja ensimmäisen nostaa oikein neulomatta. Tuolloin reunaan muodostuu selvä silmukkarivi, josta voi helposti poimia oikean määrän silmukoita.

Tiinatuuli kirjoitti...

Heipsis.
Kun innostuin tekniikasta, olin jo tilaamassa kaveriltani sukkuloita Luxemburgista, mutta löysin niitä kuitenkin Savonlinnasta Koneliike Jeskaselta. En nyt äkkiseltään muista hintaa, mutta eipä se paljon yli euroa tainnut olla.

Tietenkään jos ei mistään löydy, niin aina voin toimittaa pari sellaista sinulle (mikäli kyseisessä putiikissa niitä vielä on) :)