tiistaina, huhtikuuta 15

Mussalon Lampaansilmiä

Lainasin kirjastosta neulekirjan, josta kaikki puhuvat eli Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia v.1947. Tämmöiseen kirjaan syntyy tarvesuhde, se on pakko olla omassa hyllyssä, koska koskaan ei tiedä milloin sitä tarvitsee. Lisäksi olen etsinyt aktiivisesti kirjoneulemalleja netistä, ja se on melkoisen turhauttavaa, malleja ei tahdo löytyä. Kuulin (luin) huhuja, että Haaviston kirjasta on tehty näköispainos tänä vuonna, mutta se on jo lähes loppuunmyyty.

Sitten löysin edullisen hankintapaikan ja nyt on kirja tilauksessa, tosin ystävän kautta, ehdin jo liittyä toiseen käsityökirjakerhoon aiemmin, ja yksi saa riittää. Ja periaatteesta vastustan semmoisia kerhoja, joissa on pakko ostaa jäsenyysaikana normaalihintaisia tuotteita. Nih.

Mulla oli puikoilla varret kirjoneulelapasiin, mutta en ollut löytänyt kivaa kuviota, joten lapasen tyngät lojui tuolla sohvan vieressä. Valitsin Mussalolaisen mallin Lampaansilmiä nro 37 ihan silmukkamäärän takia, ohjeessa oli 80s ja Juhon tulevissa lapasissa 40s eli ei tarvinnut kauheammin säätää mallikuvion kanssa. Malli: Varsi ja silmukkamäärä omasta päästä,
Mallineule: Sata kansanomaista kuviokudinmallia kirjan nro 37
Lanka: 7-veljestä kolmea väriä yhteensä 52g
Puikot: 3,5mm bambupyörö
Koko: 2,5 - 3 vuotias

1 kommentti:

kangaskasa kirjoitti...

Kauniit lapaset!