sunnuntaina, huhtikuuta 20

Omaa lankaa

Vasemman käden peukalo ja etusormi huutavat armoa, ne ovat joutuneet koville kun olen opetellut kehräämään. Ekan päivän aikana opin enemmän kuin perintörukilla koko aikana! Mahtavaa, kun rukki toimii ja tekee juuri niin kuin haluan, vielä kun saisi kädet toimimaan samoin.

Tässä näkyy kertaamatonta vaaleaa lankaa ja tässä samaa kerrattuna.
Vaaleaa lankaa on 107g ja 83m, villana on jo aiemmin ostamani Laurilan valkoinen villatopsi ja Juulin ihanien ulkomaanihmeiden jämiä. Helppoa kehrättävää, värjätyssä saa hieman enemmän tehdä töitä, mutta olen tosi tyytyväinen tähän lankaan. Ensimmäinen lankani ikinä, joka on suht tasapaksua, tietty pientä möykkyä yhä löytyy.

Illalla oli pakko tehdä vielä toinen lanka, kehrääminen on just sellaista, että nyt on saatava tämä kokonaan tehtyä, sitä ei voi tehdä vain vähän kerrallaan! Tämäkin on Laurilan topsista, tällä kertaa mustan lampaan pehmeää villaa. Tätä on 96g ja 71m. Kuva oli pakko ylivalottaa, muuten langasta ei olisi näkynyt mitään, niin tummaa se luonnossa on.

Parasta tässä kaikessa on se fiilis: pystyn tekemään jotain, mitä naiset ovat vuosisatoen ja -tuhansien aikana aina osanneet!

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Onneksi olkoon. Hienoa lankaa olet saanut aikaiseksi. Tiedän tunteen, kun on saanut kehrättyä ensimmäiset vyyhdit, jotka enemmän näyttävät langalta. Vuosisatainen kehruuperinne saa jatkoa.

Taija kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! Tunne on mahtava :)