maanantaina, tammikuuta 19

Kurssilla opittua

Osallistuin sunnuntaina Keravan opiston Lankapajaan. Ideana oli kiertää päivän aikana useita pisteitä, mutta jämähdin kahteen. No okei, ostin materiaalit kolmanteen, joten sekin tuli tavallaan kokeiltua :)
Ensimmäisessä pisteessä esiteltiin Qvidi-Minan virkkaustekniikka, josta saa hyvän kuvan Aurinkoa blogista! Isoäidinneliö on tuttujuttu, mutta lankojen säikeiden purkaminen ja yhteen eriväristen kanssa liittäminen meinasi olla liikaa... Aikaa ja energiaa kului ja sain aikaiseksi vain nämä kaksi pientä piperrystä, joiden värit ei ole kyllä yhtään mua :) Mutta itämään jäi ajatus, että jospa ostaisi oikein ohutta lankaa ja sekoittelisi niitä ilman, että purkaisi lankoja lainkaan. Se tietysti pilaisi hyvän idean jämälankojen kuluttamisesta, mutta houkuttelee siltikin kovasti!
Toisessa pisteessä (n.1,5m päässä edellisestä pöydästä, jossa purin lankaa hullunlailla...) opeteltiin kinnasneulatekniikkaa. Olen sitä kerran aiemminkin yrittänyt sisäistää, mutta ei siitä silloin mitään tullut. Nyt opin aloituksen, perustavan, peukalon päällä tehtävän tekniikan ja kääntymisen. Keskittyminen vaan täytyy olla kokonaan työssä, muuten ei yhtään tajua mitä on tullut tehtyä ja pääsee purkamaan. Tein kotonakin pari aloitusta, nuo kaurapuuron väriset. Valkoinen on kurssilla aloitettu ja kotona tein kunnes lanka loppui. Mulla on hieno kinnasneula, jonka mieheni pappa on veistellyt ihan itse. Luistaa hyvin ja kaareutuu juuri parhaalla tavalla!

Katselin kuinka toiset virkkasivat 10 koukulla trikoosta koreja ja kun kuulin, että trikoota sai todella edullisesti kotiinkin, sorruin ostamaan 4,5kg trikookudetta kotiin. Ensimmäinen kori on valmis ja toinen samanvärinen, mutta pienempi on kohta valmis. Pari jättikerää valkoista ja tumman liilaa odottaa vuoroaan, nuo on pakko tehdä heti pois, tommosta määrää kudetta en sentään mäkään pysty mihinkään maastouttamaan meille kotiin, kerät on jalkapallon kokoisia :D.ps. multa kysyttiin, että jätänkö epäonnistuneet työt joskus bloggaamatta, noi Qvidi-Mina räpellykset varmaan todistaa että en! :)

5 kommenttia:

Kate kirjoitti...

Hieno kori. Minä virkkasin myös eilen pienen korin matonkuteista... hmm, ei tullut ihan yhtä sievä kuin sinulla.

Anku Ritvanen kirjoitti...

Mahtaako syynä sunnuntaiseen Lankapajan aikaansaannoksesi määrään minun pälpätys? Anteeksi siitä. Olipa kiva tutustua ja jutella. Toivottavasti tapaamme taas joskus jossain.

Minä koitin sitkeästi sunnuntaina ja maanantaina tajuta sen kinnasneulatekniikan, mutta ei siitä mitään tullut. Olen jo melko epätoivoinen sen tekniikan kanssa. Ilmoittauduin sitten tuskissani torstaina alkavaan kurssiin; monta iltaa aikaa opetela ja koittaa ymmärtää.

Qvidi-Mina menee jo hyvin, usko tai älä :) Ja olen aloittanut sen sun sukkavinkin kokeilun myös (pyöröpuikolla kumpikin sukka yhtä aikaa) ja se sujuu hyvin. Löysin ihanan löysävaijerisen puikon.

Nuo korit on upeat! Käsityön iloa!

Taija kirjoitti...

Kate: :) Toi trikoo varmaan on napakampaa kuin peruskude!

Anku:
Kiitos viestistäsi! Oli hauskaa :) Kyllä sä sen Kinnasneulankin vielä selätät! Harmi kun en pääse sille kurssille (miehen sähly on siis samaan aikaan).

Ja hienoa, että taas on yksi saatu magic loopin kannattajiin :D

Eiköhän me jollain kurssilla taas törmäillä!

kio kirjoitti...

opetettiinko teille neulakinnasta silleen että silmukat on peukalolla? se on must paljon helpompi hahmottaa (toista en siis ikinä oppinut)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Kävin kurkkimassa mitä hienoa olet tehnyt, kyllä olet aika taitava! Ihania juttuja syntyy kun osaa...

On mullakin jo eka varsi valmiina vauvansukissa, eilen piti illalla vielä sängyssäkin neuloa, etten vaan jäis koukkuun... No ne ohjeet on yhä mulla hepreaa joten eteneminen on varsin hidasta...

Vielä kerran, Hienoaja töitä!
T: "martta" Johanna