lauantaina, tammikuuta 10

Voihan mörvelö

Sain eilen inspiraation ja neuloin menemään ja tänään huovutin innolla (tai oikeammin pesukone huovutti). Mutta voi itku ja hammasten kiristys - lopputulos on mörvelö! Ihan järkyttävä. Ei kuvaa vielä, koska tuolla se häpeää vessan nurkassa, muka kuivumassa.

Osaako joku selittää mikä meni pieleen: neuloin siis neliön mallisen pohjan, siis aloitin keskeltä, lisäsin neljässä kohtaa yhteensä 8 s per kerros ja kun pohja oli valmis jatkoin vain neulomista ilman lisäyksiä. Mun logiikalla siitä olisi pitänyt tulla pyöristetyn neliön mallinen "astia", mutta tämä on kaikkea muuta. :´( Tämä on aakeelaakee muodoton mörvelö. Pyh.

2 kommenttia:

lentokala kirjoitti...

Auttaako venyttäminen? Pesukoneet kyllä tuppaavat huovuttamaan hyvin huonotapaisesti yleensä, ainakin täälläpäin. ;)
Tai jos se ei auta, niin siihen yläreunaanhan vois pujottaa jonkun narun ja kiristää sen sopivaksi?

Annash kirjoitti...

Mun kokemuksia huovutetun korin tekemisestä:

neulepinta saa olla jo aika tuhtia, mikään kaksinkertainen hahtuva ei riitä vaan se huopuu liian loperöksi.

Huovutetun työn tekeminen kappaleina ja saumojen ompelu tukevoittaa työtä. Tai muussa tapauksessa saumojen kohdalle kannattaa virakata valesaumat, jotka toimivat sitten tukipilareina. Ja nämä siis ennen huovutusta.

Kaikki neulomani ja huovuttamani laukkutyyppiset tekeleet ovat kutistuneet enemmän pituudesta kuin leveydestä, siksipä olen neulonut töistä "ylipitkiä". Symmetrisesti (jos vaikka haluaisi kuution muotoisen korin) neulottu lähtötyö ei tuota symmetristä huovutettua työtä, ainakaan ilman venyttelyä.

Huovutettu pinta tykkää venyttelystä ja vanuttelusta, joten jos tuntuu, että ensislmäyksellä käsissä on mörvelö, niin tarmolla vaan kostean tekelen kimppuun ja muokkaamaan sitä mieleiseksi. Neliskanttista työtä voi venytellä ja muokata sopivan neliskanttisen muotin päällä, (muovikassilla päällystetty kirjapino/laatikko/muropakkaus tms.)