keskiviikkona, heinäkuuta 15

Lacy Baktus

Ilmeisesti norjassa jokainen itseään kunnioittava neuloja on jo aikapäiviä sitten tikutellut itselleen Baktuksen tai Kariuksen eli kaulaliinan, joiden nimet ovat norjalaisesta lasten kirjasta. Idea on simppeli kolmiomainen kaulaliina.
Suomalainen muokkaus tähän ohjeeseen on Mustaa villaa blogin Terhin käsialaa: Lacy Baktus eli yksinkertaisen pitsineuleen lisäys ohjeeseen.
Malli: Lacy Baktus
Lanka: 86g Handu Handduyed
Puikot: 2,5mm

Lankana Ilun värjäämää villa/mohair/bambu-sekoitetta, joka tuli joskus Titityyn lankaklubin kautta meille asumaan. Alunperin aioin neuloa ohuen reunuksen huiviin, mutta laiskuus iski ja virkkasin kaksi kerrosta simppeliä virkkuuta reunaan.

Itselle muistiin:
- Täytyy ostaa jokin neulottuja ja virkattuja reunuksia-kirja, sen verran huonosti oli neulekirjoissani asiaa käsitelty!
- Osta myös nuppineuloja, niin pingottaminen olisi helpompaa!

ps. Tämä ei vieläkään ollut se yllättäen valmistunut neule, josta viimeksi puhuin. Otatan kuvia siitä, kunhan lunssa helpottaa.

6 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Nätti huivi! Mulla on myös Baktus suunnitteilla, mutta sitä ennen pitää tehdä muutama keskeneräinen juttu valmiiksi...:)

Mammutti kirjoitti...

Nätti huivi!
Lepää ja parane kunnolla flunssasta. Mulle jäi kesäflunssa pahasti päälle, ilmeisesti en levännyt enää kuumeen lähdettyä.
Kutominen on hyvä flunssalääke!

Muriska kirjoitti...

suomalaiset neulojat jokapuolella tuntuvat tulevan hyvää vauhtia perässä ;D
kaunis huivi! :)

Tanja kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Minullekin tuli - ensimmäistä kertaa - sellainen fiilis, että ehkä minunkin pitäisi neuloa Baktus kun kerran kaikki muutkin :-)

Mari kirjoitti...

Nätti huivi!

Taija kirjoitti...

Kiitos kehuista kaikille :)