perjantaina, heinäkuuta 10

"Uutta" Novitalta

Hmm, hieman pisti mietityttämään tänään postilaatikosta löytynyt Novitan lehti. Novitalle on tainnut mennä töihin (vihdoin) joku, joka tuntee, mitä neulemaailmassa muualla tapahtuu tai on viime vuosina tapahtunut. Mutta voiko ne kaikki noin vain kopioida meillekin? On Noroa eiku Puroa, Aloe vera + Jojoba öljyä sukkalangassa, Pinwheeliä, Calorimetryä... Siis oikeasti on kivaa, että mennään joskus eteenpäin, mutta voisiko edes joku idea olla ihan oma ja kotoperäinen?

Puro on sinänsä kaunis lanka, mutta väistämättä tulee mieleen halpis Noro. Tosin Noro on musta aina ollut ylihintainen ja yliarvostettu, mutta se onkin mun mielipide, eikä kovin valtavirtaa neulemaailmassa. Joutuu kuitenkin ehkä mennä kauppaan hipeltämään tätä uutta ja miettiä pitäisikö siitä tehdä jotain...


Varmaan jos olisi elänyt ilman nettiä viimeiset viisi vuotta voisi olla vaikuttunut uutuuksista, nyt on vain hämmentynyt olo. Aidosti iloitsen yhdestä: 100% ohut alpakka lanka!


Ehkä olen kriittinen Novitaa kohtaa siksi, että kotimaiselta odottaa enemmän. Ulkomaiset firmat ne tekee mitä tekee, ja niistä valitsee ne tuotteet jotka itse haluaa. Kotimainen firma joutuu täyttämään isommat odotusten saappaat.


Mulla on pari valmistunutta juttua, mutta kun kamera on miehen ja Juhon mukana Turun saaristossa, niin pääsen kuvaamaan vasta kun kotiutuvat. Ollaan Eeron kanssa oltu kahden kotona jo kaksi yötä. Olisipa ekan lapsen kanssa kahden ollut näin helppoa, kuin nyt tuntuu olevan :) Mutta niin se vain on, että käyttöohjeet tulee ekan mukana, ja koulutus kanssa. Siksi toisen kanssa on helpompaa, vaikka Eero 1v8kk on melkoinen DraamaQueen :D Ja ylläri Eero on taaaaaaas flunssassa.

8 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Vähän samoja fiiliksiä, mut onneksi jotain uudistumista kuitenkin tapahtuu, siitä olen iloinen. :) Ja se alpakka, se minua myöskin ilahduttaa eniten.

Samma kirjoitti...

Mä olen kans (ehkä vähän turhankin) kriittinen Novitan suhteen. Vaikka hinnat ovat kohdallaan, maksan mielummin laadusta. Ehkä se on just sitä, että kotimaisen kanssa on tottunut laatuun eikä ole valmis tyytymään kompromisseihin.

marja kirjoitti...

Joo,vähän samoja ajatuksia täälläkin.Vähän ehkä huvittavaltakin tuntuvaa matkimista..Noro..Puro:P

JaanaV kirjoitti...

Samoja mietteitä minullakin oli, mutta ajatellen niitä jotka eivät netin neulesivustoilla liiku ja ulkomailta lankojaan tilaa, Novita tuntuu varmaan ihan uutuuksien ihmemaalta. Ja onhan se niinkin, että neulegenrekin on rajallinen, siis miten keksiä pyörä uudelleen. Meistä nämä Pinwheelit ja Calorimetryt on vanhoja juttuja, mutta veikaanpa, että ne on aika monelle lehden tilaajalle/ostajalle ihan uutta. Se on sitten kokonaan toinen juttu, onko ne Novitan malleja vai jonkun muun. Tietenkin olsi kiva jos olisi jotain ihan uutta, mutta... Kysymys kuuluu kuka suunnittelee ja mitä, ja mistä hän ideansa ammentaa?

Sari kirjoitti...

Suomessa on niin helppo tarjota kopioituja ideoita. Novita on ainoa kotimainen, ulkomaisia lankoja pidetään kalliina ilman että edes käytäisiin vertaamassa hintoja lankakaupassa (eihän sellaisiin kannata muutenkaan mennä kun siellä on niin kallista..).

Novitan lisäksi ainakin mua on ärsyttänyt välillä kotimaiset käsityölehdet. Vanhoja, jo kuukausi/vuositolkulla netissä tarjolla olleita neuleohjeita kaivetaan lehtiin kun ei muuta keksitä. Ompa tainnut useaan otteeseen löytyä ilmaisohjekin neulelehden sivuilta. Mutta sehän on helppo kerätä rahat pois ihmisiltä, jotka ei hae käsityötarvikkeita muualta kuin marketista.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo calorimetry muakin pisti erityisesti silmään! Ikinä en oo moista neulonut, enkä siis tiedä, onko silmukalleen kopioitu, mutta silti. Miten voidaan julkasta ko. ohje omalla nimellä?? Ehkä sattumaa, joopajoo. Puroa ostin kylläkin jo, ja ihan kivalta vaikuttaa.

Teija

Pami kirjoitti...

Minuakin vaivasi se calorimetry! Itse olen tehnyt sen sillä nimellä. Puroa kyllä ostin, kun päätin kerrankin tehdä langasta, mistä ohjeessakin on tehty eli pyöryläliivin.

Muuten Novita oli kyllä parempi kuin Moda,jota olen pari kertaa kaupassa hypistellyt. Moda olis tarjouksessa, mutta kun siellä ei ollut yhtään hyvää mallia!

Taija kirjoitti...

Hauska kuulla, etten ole yksin ajatusteni kanssa. Tarkoitukseni ei ole vähätellä Novitaa, mutta näin aktiivi harrastajana tuntuu hieman hassulta nähdä samat vanhat ideat uutuutena.

Eihän pyörää voi aina keksiä uudelleen, ja ehkä tämä antaa viitteitä tulevaisuuden suhteen, Novitallakin siis tiedetään mitä maailmalla tapahtuu :).

Uusin Moda oli niin ennalta arvattava, etten siitä viitsinyt edes puhua mitään. Mutta nyt senkin kautta on kerrottu, että sukan voi neuloa varpaista alkaen!