maanantaina, syyskuuta 4

Huiveja pukkaa

Messuista asti on sormia syyhyttänyt... Apupupu saa odotella käsiään, kun mun on ollut pakko neuloa röyhelöhuivia ja kokeilla haarukkapitsiä.


Lauantai-iltana olin ekaa kertaa illanistujaisissa ja yöelämää katselemassa pojan syntymän jälkeen, joten silloin en ehtinyt mitään tekemään, mutta eilen iltapäivällä, kun väsymys antoi periksi aloitin röyhelöhuivin ja muutamaa tuntia myöhemmin se oli valmis, tässä noin puolitoistakerää Linie Soloa viidellä silmukalla neulottuna.

Haarukkapitsi on tehty Esiton lenkkimohairista, messulöytö tämäkin. Näitä kaitaleita ajttelin tehdä 4 kpl ja yhdistää ne sitten virkkaamalla huiviksi.

5 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Onpas kiva röyhelöhuivi! Onkos siihen jossain ohjetta? Minäkin haluaisin tehdä itselleni tuollaisen.

Taija kirjoitti...

Tulevassa Modassa pitäisi ohje olla, tää oli messuilla esittelyssä tää tekniikka ja noita "lankoja" pitäisi saada Vihreästä vyyhdistä, tosin ei ainakaan tänään nettisivuilla vielä näkynyt.

Lankakomero kirjoitti...

Ihmetyttää, kun kirjoitit, että "viidellä silmukalla neulottuna". Kuitenkin näyttää leveyttä huivissa olevan enemmän... Onko tuo lanka sitten jotenkin erityisesti tuota ohjetta varten tehtyä, että reunat tulevat erivärisiksi?

rebekka kirjoitti...

Tosi rohee tuo Mozartin huivi!!
Hyvät värit olet valinnut myös!

Taija kirjoitti...

Lankakomero: Toi "lanka" on kolmisen senttiä leveätä kaksiväristä neulosta, josta poimitaan "silmukoita" noin neljän sentin välein.

Neuloksen oikea puoli kiertyy reunoistaan, mikä synnyttää ton röyhelön. Samasta kerästä voi tehdä tumman tai vaalen huivin, riippuu kummin päin lankaa neuloo, itse neuloin niin että vaaleampi väri oli puikolla.

Ja neuloksesta vain koukitaan puikolle silmukat (mun huivissa 5) ja työ käännetään ja taas poimitaan silmukoita ja ne neulotaanoikein puikoilla jo olevien kanssa. Hirmu yksinkertaista, mutta vaikea selitteistä :)