torstaina, elokuuta 9

Harry Potter neuleita - ei tosikoille!

Tilasin itselleni Alison Hanselin Charmed knits kirjan. Kirja tuli alle viikossa ja nyt olen ihan innoissani.Se on ihastuttavasti Potterin maailmasta kotoisin oleva neulekirja, jossa ei ihan hirmuisesti haasteita ole, mutta mukavia neuleita, joiden avulla voi palata Tylypahkaan :) Suosittelen hc-faneille, muille kirja voi olla omituinen sekotus omituisia neuleita. Ymmärtäisiköhän kukaan, jos saisi eripari villasukat lahjaksi, ihan vain koska Dobbykin teki niin? Tai jos pläjäyttäisin Mrs. Weasleyn värikylläisen, hulmuava hihaisen kotitakin niskaani ulos mennessä? Onneksi kirjassa on paljon huomaamattomammin taikamaisia neuleita.
Osa ohjeista on "oikeasti" ei-jästimaailmasta eli elokuvista ja kirjoista kopioituja ja muokattuja, osa on taikamaailman innoittamia. Suurin ihmetys oli ns. näkymättömyys shaali, joka ei kyllä pätkän vertaa muistuttanut Harryn näkymättömyys viittaa vaan oli vain ohuen ohut huivi, jota ei hyvällä mielikuvituksellakaan yhdistä Tylypahkaan.
Tässä pari suosikkiani:

Aloin heti pohtimaan, löytäisinkö Rohkelikon väreissä olevia lankoja esim. Novitalta. En raaski (ainakaan vielä) alkaa neulomaan kirjan ehdottamista laatulangoista (joita ei edes Suomesta saa) potterneuleita. Niin hc-fani en sentään minäkään ole.

Lisäksi mietin, miksei kirjan tekijä ole malttanut odottaa kahta viimeistä (ei ilmeisesti edes viimeisintä) leffaa, sillä sieltähän varmasti tulee lisää neulebongauksia, vai onko tarkoituskin "rahastaa" jatko-osalla? Huomasiko kukaan uusimmassa leffassa tilkkupeittoa Harryn sängyllä, joka muistutti erehdyttävästi Vaaka ry:n keräyspeittoja ;) Täytyy varmaan katsoa aiemmatkin leffat neulojan silmin. Niitä visioita voi sitten kypsytellä kaikki ne vuodet, ennenkuin Juho eksyy Tylypahkaan ja alkaa vaatimaan potterneuleita. Tai ehkä tämä kaikki on jo silloin niiiiiin lääääst siiison, ettei poika edes viitsi avata kirjoja. Saa nähdä.

Hauska lisä neulekirjahyllyyni, olen tyytyväinen hankintaani. Harvoin alle kympillä saa mitään yhtä ilahduttavaa.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Moi! jokos olet saanut kahlattua uusimman Potterin? Saisinko joskus vilkaista tuota lumottuja neuleita-kirjaa?

Taija kirjoitti...

Joo molempiin kysymyksiin :) Vauvantuoksuista arkea teille ja toivottavasti äitikin saa huilia!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Neulekirjastossa on kiva erilaisia kirjoja. Itse ajattelin hankkia heti sen uuden neulekahvila-kirjan, josta uusimmassa Novitassa oli juttua.

Taija K kirjoitti...

Minäkin tilasin tuon Potter-kirjan. Pitäisi tulla parin muun opuksen kanssa lähipäivinä. Jee jee.