tiistaina, elokuuta 28

Syksyä ilmassa

Ihanaa kun on viileää ja pimeneviä iltoja. Heti tekee mieli tarttua puikkoihin ihan eri otteella kuin helteellä.

Tänään posti toi uusimman Modan ja Pirtin kehräämön lanka- ja värikartat. Juho innostui traktorin kuvasta ja kun kysyin pitäisikö äitin neuloa sulle tuommoinen paita oli vastaus innostunut: "JOO!". Mutta tarvittavaa lankaahan ei kotoa löydy, joten hetki menee puseron saamiseksi. Jännä kuinka voi nurkat olla täynnä lankaa, mutta aina joutuu ostoksille, kun jotain aikoo oikeasti tehdä ;)
Itselleni bongasin tämmöisen ohjeen, joka varmaan syntyy ihan kotitarpeistakin :)

Varsinainen työn alla oleva neule on Charmed Knits kirjan Mrs. Weasleys kassi, omilla väreillä tietty. Isompi kuvioiset paneelit on siis valmiina, mutta luetun ymmärtäminen tökkii toisten kohdalla. Apua! Miten pitää neuloa, jotta saa luotua värillä A, neulottua ekan kerroksen värillä C ja tokan kerroksen värillä A, joka mun taitojen mukaan on ihan eri reunassa? Mitä teen väärin?!


No pakkohan sitä jotain on neuloa, kun kassi ei edisty... niinpä aloitin Alpakasta lapaset Juholle. Näillä keleillä niitä tarvitaan pian.


Ai niin, lisää kysyttävää. Ystäväni haluaisi kokeilla Kool Aid värjäystä. Olen jonkin verran värjäillyt, mutta tänään pesin ekan kerran mitään koolaamaani. Ei hyvä. Värit lähti lähes kokonaan. Sinänsä menetys ei ole suuri, sillä tämä oli horror-työ alunperinkin, mutta onko joku saanut koolatun värin pysymään pesun yli? Miten väri kannattaa kiinnittää? Mikrotus ei näemmä riitä. En viitsisi opettaa toisille huonoa tapaa tehdä huonoa jälkeä.


3 kommenttia:

villasukka kirjoitti...

Kyllä mikrotus on minulla riittänyt. Vain punaisista saattaa hieman lähteä väriä ekassa pesussa.

muoriska kirjoitti...

Kannattaa tehdä siten että jos epäilet että mikrosi teho on alhainen ( alentuu vuosien kuluessa) niin mikrota kerta kiellon päälle. Minä käytän myös merisuolaa ( sanotaan että suola kiinnittää ).
Kyllä minä aikahyvin olen saanut pysymään. Ja silkkivärit varsinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen keittänyt ihan kattilassa, en ole saannut mikrotuksessa väriä pysymään, samoin kun pesen koneessa se väri lähtee vaan helpommin, käsipesussa pysyy paremmin.
Mä jopa lykin hieman etikka ja hieman enemmän suolaa tohon vaikka on tota happoa kool-aidissa itsessään.
Löytyykös tota kool-aidia varastoistasi? :o)
SNY