torstaina, tammikuuta 26

torstai on toivoa täynnä

Jee! Viime yö meni jo paljon paremmin, tosin Juho nukkui melko ison ajan rinnalla, mutta äitikin sai siis nukkua. ja sen on kyllä huomannut - on parempi mieli ja jaksaakin enemmän kaikenlaista. Millaistakohan olisi, jos nukkuisi hurjat 8 tuntia putkeen?!

Eilen illalla mies lähti Juhon kanssa mummolaan, ja sain nukkua 2 tuntia, se tulikin kyllä tarpeeseen ja teki hyvää!

Tänään olen järjestellyt Juhon tavaroita, pyykkejä ja lankojani. Mä säilytän lankoja karkkilootissa, jotka on torneina olkkarin verhon takana. Sieltä ne pikkuhiljaa hiipii ympäriinsä, joten aika ajoin ne täytyy palauttaa ruotuunsa... Yhteen irtokarkkilootaan mahtuu näppärästi kaikki saman värist langat, ja purkin läpi näkee helposti, mitä siellä on. (Tämä siivousinto johtunee siitä, että nythän on tullut aivan ihania uusia lankoja, ja jos entiset on levällään ympäri olkkari, ei talouspäällikkö [mies] suostu uusien ostoon...) ;)

Äsken aloitin seepran toisen puolen neulomisen. Ja yhdessä lehdessä oli kiva neuleliivi... joojoo, iedetään tiedetään, että ompelukone YHÄ odottelee vaippojenompelijaa, mutta kun nyt ei ole ehtinyt siihen hommaan ja siihenkin vaaditaan inspiraatiota. Mun huonoinpia puolia on loputon innostus - uusia asioita kohtaan. Mulla on PALJON keskeneräisiä neuleita ja muitakin käsitöitä, jotka saavat odotella vuoroansa (joskus vuosiakin...).

Yksi hidaste (vaippojenkin ompelulle) on kirjat. Ennen luin ihan älyttömästi, nykyään vähän, ja nyt on hyvä Erlend Loen L kirja menossa, ja kirjastosta tuli (ei, kirjastossa ei ole kotiinkuljetusta, vaan rakas mieheni oli lähettinä) varaamani Kimpassa. Se olikin yllättävän paksu, mutta enköhän senkin kerkeä lukemaan, ennen helmikuun puoltaväliä. Kuulun 7 äidin kirjakerhoon (terveisiä vaan!) ja se antaa potkua muuten uhkaavasti hiipuvaan harrastukseen. Parasta on, että vaikkei itse aina aiheena olevasta kirjasta pitäisikään, saa muilta uusia näkökulmia kirjan aiheseen. Ja kirjakerho kuulostaa sivistyneeltä harrastukselta. Ihan erilaista jos sanoo lukeneensa uusimman Potterin, kuin sanoa, että meidän kirjakerhossa luettiin Reko Lundanin teos. (voi siis kuulostaa fiksummalta kuin oikeassa elämässä onkaan, ja kotiäiti tarvitsee kaikki fiksuuspisteet mitkä vaan ikinä irtoaa, sen verran aivosoluja katoaa imettämäni maidon mukana!)

Mutta nyt lähden vaihtamaan Juholle vaippaa, mies on torstaiseen tapaan sählyä pelaamassa!

ps. olipas iloinen yllätys, että kävijöitä on noin paljon, laitoin ton laskurin siis alle viikko sitten! Ja jo yli 80 kävijää! Jättäkäähän viestejäkin :).

Ei kommentteja: