perjantaina, tammikuuta 27

Uusia lankoja ja haaveita

Viime yöstä en viitsi puhua - riittää kun kerron, että olin tämänpäivän taas 95% huonompi äiti. *huokaus* Väsymys on outo juttu, siihen turtuu, siitä tulee ikäänkuin normaalia. On vain hämärä mielikuva siitä, etten ole aina ollut näin väsynyt. Tai ärtynyt. Tai aloitekyvytön.

Pientä lohtua toi ostosreissu :). Tosin käymässämme kaupassa oli säälittävä lankavalikoima, mutta tarttuihan sieltäkin mukaan kaikenlaista...Ostin Suomalaisen kirjakaupan alesta neulelelukirjan, jossa oli kaikkia kivoja ohjeita. Mä keskityn nyt ei-vaatteisiin- neulerintamalla, sen verran ahkeria ovat Juhon mummit olleet, että poika ei ihan heti tarvitse neulottuja vaatteita - ainakaan äitiltä. Mutta aikas innostavia ohjeita oli tuossa kirjassa. Tässä suosikkejani ja ehkäpä joskus saan jopa tehtyä joitain niistä:

Nalle, pupu tai koira. Tietty se on huono puoli, että koska kirja on ulkomaalainen ei samoja lankoja tahdo löytää. Mutta mallitilkun avulla voi (kuulema) tarkistaa, mikä lanka sopii. Nyt kaikki tosi neulojat silmät kiinni: mä en ole koskaan tehnyt mallitilkkua (en edes tiedä mitä se tarkoittaisi, jos silmukoitani olisikin liikaa tai liian vähän? Mitäs sitten tehdään? Ehkä täytyy opetella mallitilkkuilemaan. Mitäs niille tilkuille sitten tehdään?!


Juho kohta 4 kk.


Juholla on joku kriisivaihe menossa, kun nukkuminen ja nukkumaan meno tuottaa tuskaa (kaikille osapuolille), mutta onneksi poika jaksaa myös hymyillä (ei tietenkään kameralle, vaikka äiti yritti) ja kujertaa. Maailman hauskinta on, kun otamme bodya pois päältä ja hihoja pois otettaessa Juho kikattaa! Huvinsa kullakin! ;) Toinen huippisjuttu on isälle kujertaminen syljellä, sellainen skriis skriis ääni pojasta lähtee. Juho on ilmeisesti päätellyt, että isä puhuu sellaista kieltä, kun isä on Juholle päästellyt outoja ääniä. Tuolla ne nytkin kujertelee niin että sylki lentää.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Terve taas! Aivan ihania pehmoleluja! Mekin käytiin tänään SK:n alessa ja mies tuossa vieressä sanoi, että hänkin näki tuon kirjan siellä, eikä sitten sanonut mulle mitään!!! Saisikos sitä joskus lainaan, tai jos vaikka ottaisin jostain mallista kopsut? Niin ja mallitilkku tehdään niin, että neulotaan x määrä silmukoita ja katsotaan, että leveydeksi tulee vähintään 10cm. Sitten neulotaan yli 10cm pituutta. Lopuksi työ pitäisi kostuttaa ja pingoittaa, mutta en ole ikinä niin tehnyt, vaan olen tuosta tilkusta sitten katsonut, että kuinka monta silmukkaa menee 10cm leveyteen (myös puolikkaat lasketaan) ja pituus vastaavasti. Tunnustan kyllä, että yleensä teen vain muutaman sentin pituutta...ja sitten mittaan ja puran tekeleen. Juho on kasvanut kovasti sitten viime näkemän!

päivi kirjoitti...

Hei! Kiva saada uusia blogeja luettavaksi. Meillä on näköjään samanikäiset pojat :) Ja itselläkin tuo ikä lähes täsmää, hih! Käy kylässä fiikku.blogspot.com kun ehdit! Tuosta seeprasta piti sanoa että tuo kappale näytti tosi hyvältä, joko se koko lelu on valmis?