perjantaina, tammikuuta 20

Vaipan ompelua

Eilinen ilta oli hirveää rokotuskitinää, mutta tänään Juho on ollut jo oma hymyilevä itsensä!

Äitikin on pystynyt ompelemaan, ja päivän saldo on uusi vaippa - hurja merirosvo vaippa.

Kaavana on ollut Ottobre lehden viimevuoden 3. ja olen sitä muokkaillut kapeammaksi ja lisännyt ns. "kakkastopparit" eli ne lirpakkeet EIVÄT ole röyhelöitä. Kankaana on Eurokankaan laareista ostettua trikoota ja sisällä flanellia. Edessä on täyttöaukko. Hyväksi havaittu malli, tämä oli jo 10:s tämänmallinen vaippa. Ja uusia on tulossa.

Vaikka tänään on ollut 95% huippispäivä, oli ilmassa äärimmäisen katastrofielokuvan aineksia, kun Juho kainalossa menin vessaan peppupesulle ja KÄÄK - pesukone oli sylkenyt kaikki vedet lattialle, kun olin unohtanut laittaa letkun suihkukaappiin (tähän sellainen hakaa päätään seinään hymiö)! Se letku on lähes aina paikoillaan, joten sitä ei joka kerta muista tarkistaa. Onneksi Juhokin tajusi, että nyt ei ole hyvä hetki itkeä, (vaikka äiti vaan tuuppasi toisen sitteriin) vaan tyynesti seurasi kuinka äiti konttaili pitkin vessan lattioita. No, ainakin seuraavat 50 koneellista muistan tarkistaa, että letku on oikeassa paikassa (ja todennäköisesti vielä palaan tarkistamaan ja tarkistamaan ja tarkistamaan, että varmasti muistin poistoletkun. Mitä? En ole neuroottinen luonne, ehei!)

Mutta nyt lähden jatkamaan vaippojentekoa, kun Juhokin nukkuu! Tulossa on tosi söpöstä nalle kankaasta oleva vaippa ja sammakonvärinen yövaippa. CJ!

Ei kommentteja: